Ситник шукає експерта для Роттердам+

Mason Lemberg

Між тим непомітною пройшла дуже важлива інфа про так званий «Роттердам+». А шкода, бо інфа дуже цікава…

Як ми знаємо, РІК ТОМУ орденоносне НАБУ відкрило справу по Роттердаму+.
РІК ТОМУ пан Ситник говорив пафосні слова про те, що формула застосовується незаконно.

Пройшов РІК. І пан Ситник вчора каже, що
«Є питання, які залежать від детектива, а є, які залежать від експерта. Тому після висновку експерта можна буде прийняти остаточне рішення», – сказав він. За словами Ситника, надання висновку експерта у цій справі може виявитися «одним із проблемних моментів».

Звісно, що надання потрібного для Ситника висновку експерта (наголошую: не правдивого, а потрібного для Ситника (!), є одним з проблемних моментів.

Не кожен захоче підставляти свою дупу під кримінал заради можливості всяких Сірож і Ситників покричати на NewsOne. Бо якщо експерт є дійсно експертом, то він напевне знає, чим відрізняється прогнозна/планова вартість від фактичної, і не буде рахувати збитки на основі прогнозної вартості, яка дає МОЖЛИВІСТЬ відшкодувати транспортні витрати у випадку транспортування вугілля з-за кордону. А експерти рівня пана Геруса окрім абсолютно неадекватних цифр нічого надати не можуть. Ось така ситуйовина в пана Ситника по Роттердаму. Залишилося всього-на-всього знайти експерта, який буде готовий потім присісти.

Тобто, рік тому пан Ситник, виголошуючи гучні заяви про «незаконність застосування формули» та відкривачи справу, не мав жодних підстав її відкривати. А все те, що ми бачили рік тому, не було нічим іншим ніж звичайними політичними ігрищами, в які втягнувся державний антикорупційний орган.

З чим нас і привітаю. А ще з 2,5 мільярдами, просраними на утримання НАБУ.

 

Автор