Нас чекає цивілізаційний вибір

Mason Lemberg

Порівнюючи підняті інформаційні хвилі по відпочинку Порошенка на Мальдівах (за свої гроші) з повним мовчанням ЗМІ щодо джерел фінансування реклами іншого претендента на пост Президента, “лідера” “соціології” Ю. Тимошенко, якою завішана вся країна…
… порівнюючи срачі щодо премії Коболєву та відсутність навіть обговорення рішення Стокгольмського суду і тих мільярдів доларів, які нам вдалося відсудити…
… зважаючи на відсутність обговорень того, що Коломойський кинув українців і Україну на 5 мільярдів доларів і позиціонування його на 1+1 як “патріота”…
… зважаючи на те, що стягнення в бюджет 1,5 мільярда доларів Януковича було позиціоноване в “ЗМІ” як “зрада”…
… зважаючи на все це,
менш ніж через рік нас чекає не просто вибір між Порошенком і Тимошенко/Гриценко/Ляшком/Наливайченком чи ще кимось іншим, нас чекає цивілізаційний вибір.

Вибір між прагненням розвиватися, працювати, щоб бути багатим, і пролетаризмом, який би бажав всіх урівняти в бідності та лайні.
Вибір між можливістю заспокоїти свою заздрість і ненависть до багатих і тими, хто буде вічно най@бувати і обкрадати тебе, демонструючи пусту декларацію.
Вибір між можливістю усвідомити, що заплатити (нехай величезні по сумі) гонорари менеджерам, які показують результат, вигідніше, ніж платити 5000 грн. “менеджерам” рівня Юлії Володимирівни, які генерують в тисячу разів більші мільярдні (в доларах) втрати, банкрутство підприємств, економіки, країни.

І якщо суспільство саме не буде задавати запитання (медіахвойди не будуть), звідки в Тимошенко/Гриценка/Наливайченка/Ляшка/Чумака мільйони доларів на обліплення їхніми @блами білбордів по всій країні, при тому, що всі вони ні дня не працювали в бізнесі, нічого не легалізували, не платять податки – то суспільство поплатиться за свою інфантильність ймовірною втратою державності.

Бо тут мова не йде тільки про банальну корупцію всіх цих осіб (якщо це їхні гроші – то вони їх вкрали, набрали хабарами, є компромат, якщо чужі – то прийдеться відпрацьовувати), тут мова йде про те, що всі ці люди будуть контрольованими, а ви навіть не знаєте ким. В умовах війни та агентури на кожному кроці…

Тому від здатності суспільства видавити з себе совок, від здатності переусвідомити принципи свого життя, від здатності думати і нести відповідальність за свій вибір і своє життя, життя своїх дітей і онуків, залежить майбутнє всієї країни. І для цього залишилося не так багато часу.
Попри все, я налаштований оптимістично.

Автор