Хороші новини. 7 червня 2018 року

Алла Комарова

На Радіо Тисячі Мазеп постійна (і єдина) рубрика гарних новин, яка розкаже вам, що доброго ви пропустили вчора, у четвер, 7 червня. Буде декілька приємних новин для фанатів книжок та природи 😉

Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines відкриває прямі регулярні рейси з аеропорту «Київ» ім. Сікорського в Ізмір (Туреччина). Рейси виконуватимуться чотири рази на тиждень, з Києва по понеділках, вівторках, четвергах і суботах з вильотом о 2:55, а з Ізміра – по понеділках, середах, п’ятницях і неділях з вильотом о 23:50 за місцевим часом.

Мобільний оператор «Київстар» за підтримки Мінагрополітики став розробником мобільного додатку для малих сільських господарств. Бізнес-додаток «m-Agri» покликаний забезпечити фермерам легкий доступ до передових практик, бази знань, галузевих цінових пропозицій, новин, ресурсів професійної підготовки та онлайн консультацій, необхідних в їхній повсякденній діяльності. Додаток також допоможе відкрити для невеликих фермерів нові ринки для збуту своєї продукції та надати їм можливості для подальшого зростання.

У Дрогобичі Львівської області після кількарічного простою відновить діяльність ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів». Для початку роботи підприємства планують залучити близько 150 млн гривень. Зазначено, що роботи з відновлення підприємства розпочнуться з 1 липня, а вже у жовтні-листопаді в експлуатацію запустять третину заводу, де виготовляють автокрани; решту виробництва планують запустити згодом.

Всеукраїнська екопрограма «Разом за природу» із 30 травня по 4 червня організовувала акцію «Дерева за книги» на Книжковому Арсеналі. За її умовами, за кожну куплену на ярмарку книгу в Карпатах посадять дерево. Протягом п’яти днів відвідувачі фіксували на спеціальному лічильнику, скільки книжок вони купили. На момент закриття фестивалю лічильник показав 48 996 куплених книг.

За перекладацьку діяльність львів’янці Наталі Іваничук присвоїли Норвезький Королівський орден – найвищу відзнаку Короля Норвегії за перекладацьку діяльність та значний внесок у розвиток норвезько-українських культурних взаємин.

НТУ «ХПІ» та компанія Micas Simulations Ltd. (Оксфорд, Велика Британія) починають спільні наукові дослідження у галузі обробки металів тиском (ОМТ). Вчені також будуть обмінюватися досвідом та науковими результатами у зазначеній сфері.

Компанія «Агро-Регіон» створить перший в Україні індустріальний агротехнологічний парк за 5 км від злітно-посадкової смуги аеропорту Бориспіль. У парку, площею 35 га, об’єднаються всі прогресивні українські та міжнародні компанії, що представляють сьогоднішній і завтрашній день агросектора країни.

Автор