Strong Europe Tank Challenge 2018: День 4-й: виклик вогню артилерії, швидкісне водіння, медевакуація та хімзахист (фото, відео, блог)

7 червня на навчальному полігоні командування підготовки 7 Армії США в Європі в Графенвері завершився четвертий день міжнародних танкових змагань Сильна Європа 2018. Для нашої команди він видався насиченим на події. Танковий взвод 14-ї ОМБр змагався в чотирьох дисциплінах: виклик вогню артилерії, швидкісне водіння, медична евакуація та хімічний захист.

 

В першій праві, екіпаж, користуючись наявним обладнанням, повинен був швидко передати точні координати цілі. Після першого пострілу можна було вносити поправки. Цілей у вправі було дві.

Наступним був один із найдинамічніших та яскравих конкурсів – швидкісне водіння. Пів дистанції танки рухалися з заклеєними засобами візуального спостереження – спочатку заднім ходом, далі розворот і продовження руху. Механіком-водієм керує командир танку. Наприкінці першого відрізку, рухаючись кормою вперед, необхідно припаркувати машину у спеціальну «кишеню», позначену червоними конусами. При зворотному русі механіку-водію вже дозволяють користуватися «триплексами». Відтак, танк, рухаючись зі швидкістю близько 40 кілометрів за годину, повинен переїхати автомобіль. Перед фінішем на танкістів чекає остання перешкода – стіна з дерев’яних балок. Зупинитися перед нею слід не більше ніж за метр. Ускладнює завдання димова завіса. Загальний час взводу склав трохи менше 25 хвилин.

Після водіння українська команда перемістилася на ділянку, де виконували медичну евакуацію. Колона наїхала на умовну міну. Внаслідок підриву гусеницю було пошкоджено, а член екіпажу отримав поранення в ногу. Танкісти надали своєму товаришу першу медичну допомогу, викликали гелікоптер та доправили його до госпіталю. В цей же час інші військовослужбовці замінили пошкоджену гусеницю. Справилися українці доволі оперативно, витративши на вправу трохи більше 15 хвилин, що є доволі гарним показником.

За задумом вправи «хімічний захист», ворог вів вогонь снарядами з отруйними речовинами. Один танк був підбитий, і його потрібно було евакуювати з поля бою. Екіпажі виконують завдання в засобах індивідуального захисту. Головний критерій оцінки – час.

Варто зазначити, що всі ділянки для змагань знаходилися на серйозному віддаленні. Відтак, лише в ході маршу між етапами машини пройшли майже по 100 кілометрів.

Джерело

 

Танкові змагання Сильна Європа 2018 вже перетнули “екватор”, але, не хвилюйтеся, залишилось ще багато цікавого до огляду від танкових взводів восьми країн, що беруть участь у змаганнях цього року на навчальному полігоні командування підготовки 7 Армії США в Графенвері.

SETC 18: Day 3 Highlights

The #StrongEurope #TankChallenge is already more than half over, but never fear, there is still great action to see from the eight nations participating this year, including some from today. Looking for more? Visit https://www.dvidshub.net/feature/StrongEuropeTankChallenge for more videos and photos.

Gepostet von 7th Army Training Command am Mittwoch, 6. Juni 2018

Джерело

 

На міжнародних танкових змаганнях Сильна Європа взводи Збройних Сил Німеччини, Великої Британії, України та Швеції продемонстрували, як вони подолали етап наступальних дій разом із веденням вогню, маневруючи на полі бою, уникаючи перешкод та ворожої артилерії на навчальному полігоні командування підготовки 7 Армії США в Графенвері.

Відео з навчального полігону в Графенвері від командування підготовки 7 Армії США про попередні два дні.

SETC 18: Day 2 Highlights

Check out some the latest from day two of the #StrongEurope #TankChallenge at 7th Army Training Command's Grafenwoehr Training Area.Who are you rooting for?

Gepostet von 7th Army Training Command am Dienstag, 5. Juni 2018

 

Більше фото та відео.

Джерело

 

Tank Challenge Strong Europe 2018 – швидкісне водіння та подолання перешкод у виконанні танкового взводу Збройних Сил Польщі зі складу 34 Brygada Kawalerii Pancernej – “Hetmańska Brygada”.

“Скейтборд? Ні, це BMW проти Leopard2A5 34 танкової гетьманської бригади ЗС Польщі на міжнародних танкових змаганнях Сильна Європа у Графенвері.

BMW/Leo2A5

Deskorolka? Nie, to BMW kontra Leo2A5 z Hetmańskiej brygady… Żagańscy czołgiści na Strong Europe Tank Challenge… 3 dzień za nami…#SETC #34BKPanc #Hetmańczycywalczą

Gepostet von 34 Brygada Kawalerii Pancernej – "Hetmańska Brygada" am Mittwoch, 6. Juni 2018

Джерело

 

 

За что я люблю Tank Challenge, очень вкратце))Это украинская команда на Т-84 сегодня сдает вождение

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Donnerstag, 7. Juni 2018