Strong Europe Tank Challenge 2018: День третій: дії в обороні (фото, відео, блог)

На навчальному полігоні 7-ї армії 7th Army Training Command США у Європі U.S. Army Europe продовжується конкурс Strong Europe Tank Challenge 2018.

 

Сьогодні українська команда проходила етап “танковий взвод в обороні”. За умовами змагань, танкісти двійками зайшли з флангів до ворога, що наступає, знищивши з ходу декілька цілей, та перейшли в оборону на першому рубежі. Після відбиття наступу, противник застосував артилерію та змусив танкістів відійти на запасні позиції. Там, знищивши цілі та зупинивши просування ворога, взвод 14-ї ОМБр знову висунувся уперед, довершивши розгром противника.

Всього на цьому етапі було 28 цілей для гармати танку та декілька для кулемету. Українські танкісти знищили 21 ціль типу танк та БМП. Треба зауважити, що через технічні негаразди з обладнанням полігону деякі цілі не падали при влучанні та були уражені нашими танкістами двічі. Крім того 4 цілі знаходилися на відстані більше 2000 метрів, і на даний час ні одна з команд не влучила в жодну з них.

Ще однією особливістю даного етапу змагання було те, що “правильним” виконанням вправи вважався виїзд на пагорб лише при виявлені цілей і залишення його після пострілу. Через те, що даний полігон обладнаний з урахуванням габаритів американських танків M1A2 “Abrams”, висота капоніру знаходиться вище поля зору значно нижчого українського Т-84. Це робить неможливим спостереження за полем бою знаходячись за ним. Ця особливість даного етапу була відома нашим танкістам ще з минулого року, тому про неї було заздалегідь попереджено суддів змагань. Як результат, командир прийняв рішення вести вогонь не полишаючи капоніру, але за це наша команда все одно втратила певну кількість балів за тактичне маневрування.

У підсумку українські танкісти здобули 312 балів за цю дисципліну із 500 максимальних.

Джерело

 

А это уже Франция. У них уже никаких комиксов, все с именами танчиков серьезно. Битвы, военная история страны. Да и…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Mittwoch, 6. Juni 2018

Автор