З Днем журналіста!

Николай Ткаченко

Багато хто з моїх читачів знає моє критичне ставлення до представників цієї важливої для суспільства професії, але я запевняю, це саме тому, що я волію бачити більше відповідальності та компетентності у цій сфері, особливо під час інформаційної/гібридної війни із Росією.

Я цілком усвідомлюю, що як ідеальних людей, так і ідеальних у всьому представників професії не буває. Я знаю, що людям властиво помилятися. Я добре знаю, яку силу має соціальний вплив, як нормативний (“кругова порука”, “страх відсторонення”) так і інформативний (соціальний доказ). Також усім нам добре відома жага до слави, визнання, погоня за сенсаціями та боротьбою за рейтинги. Додайте сюди ще природню жадібність людини до покращення свого матеріального становища, великий попит на джинсу та заангажовану редакційну політику, і мені стає зрозуміло, наскільки важко працівникам ЗМІ протистояти спокусам.

Саме тому, я вітаю усіх тих, кого ще не соромно називати журналістом. Тих, хто не спотворює інформацію. Тих, хто ще вміє потреби суспільства ставити вище за потреби свого професійного кола. Тих, хто відкритий до аудиторії, вміє визнавати свої помилки та адекватно сприймати зворотній зв’язок від суспільства. Тих небайдужих, які без зайвого пафосу несуть прапор справжньої журналістики!

З Днем Журналіста Вас!
Розмножуйтесь, вас має стати більше!


Руслан Благой

Сегодня день журналиста.
В этот день хочу обратиться к представителям 4-й власти.

Украина – это и ваш дом тоже. Гадить в нем, распахивать двери перед грабителями, лгать о нем другим плохо. Это все вернется к вам, но если бы только к вам – это полбеды. Последствия вашей “деятельности” ощущаем мы все.

Подумайте, может, стоит относиться к своему дому с любовью? Держать его в чистоте и сохранности. Всячески хвалить его лучшие стороны и стараться вместе с другими жителями преодолевать проблемы. Не позволять злоумышленникам шнырять в нем, когда захочется. Тогда и отношение к вам, как к информационным стражам нашего общего дома, будет соответственное.

Поздравляю всех представителей журналистского цеха, кто уже живет по описанным мною конструктивным принципам. С вами мне по пути.


ПРИВІТАННЯКомандувача Об'єднаних сил представникам засобів масової інформації з нагоди професійного свята – Дня…

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Dienstag, 5. Juni 2018

Gepostet von Степан Полторак am Dienstag, 5. Juni 2018

Привітанняначальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України з нагоди Дня журналістаДорогі…

Gepostet von Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine am Mittwoch, 6. Juni 2018

Автор