Результати роботи органів прокуратури 30.05 – 05.06.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Прискіплива увага органів прокуратури до прискіпливої уваги деяких ділків до українських земельних багатств принесла минулого тижня неочікувані результати. Правоохоронці виявили чисельні порушення, які у підсумку встановили своєрідний рекорд за останні півроку.

Із незаконного володіння у власність держави та територіальних громад повернули понад 733 га земель на загальну суму 2,9 млрд.грн.

Суди підтримали подання прокуратур та винесли позитивні рішення по землям сільськогосподарського призначення, по ділянкам об’єктів природно-заповідного та водного фондів, соціально-культурного призначення та під будівництво.

Свою позицію у цих провадженнях успішно відстояли прокуратури Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Луганської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Не менш вдало попрацювали представники державного обвинувачення і у справах повернення країні та громадам іншого майна та коштів, які знаходилися в незаконних оборудках.

За тиждень судові інстанції ухвалили 8 таких рішень, погодившись з доводами прокурорів. Зокрема, кримінальні провадження стосувалися стягнення фінансової та податкової заборгованості, вилучення нерухомості різного виду із незаконного використання.

Загальна сума повернутого законним господарям майна та коштів склала понад 7,7 млн.грн.

Продовжують дивувати своїми безстрашними діями люди, які потрапили в поле зору правоохоронців і набули статусу корупціонерів. Лише за минулий тиждень затримали 16 хабарників. Це знову представники різних професій, але з однаковою метою – незаконно і швидко збагатитися. На неправомірну вигоду спокусилися люди із національної поліції, армії, лікувальних, державних установ та комунальних підприємств. А замикає групу українських хабарників хабародавець – громадянин Пакистану, який спробував підкупити нашого прикордонника.

Розмір неправомірної вигоди минулого тижня коливався від 4 тис. до 350 тис.грн.

Джерело

 

Автор