Президент України зустрівся зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн (фото, відео)

Радий вітати Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн Алоїза та Спадкоємну Принцесу Софі у Києві!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 6. Juni 2018

 

В Маріїнському палаці розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка та Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн Алоїза, який перебуває в Україні з офіційним візитом на запрошення Глави держави.

Офіційна церемонія зустрічі в Маріїнському палаці розпочалася з виконання державних гімнів Князівства Ліхтенштейн та України. Після чого Президент України та Принц Князівства Ліхтенштейн оглянули стрій воїнів почесної варти та представили офіційні делегації своїх країн.

На завершення церемонії воїни почесної варти урочистим маршем пройшли перед лідерами держав.

Після цього розпочалася зустріч Президента України та Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн у форматі «віч-на-віч», за підсумками якої відбудеться їх зустріч із представниками ЗМІ.

Джерело

 

Україна платить дуже високу ціну, захищаючи свободу, демократію в світі – зустріч Президента України зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн

Візит Спадкоємного Принца Ліхтенштейну Алоїза до України – перший в історії наших двосторонніх відносин візит такого високого представника Князівства до нашої країни. Сьогодні Україна і Ліхтенштейн починають відкривати для себе один одного. Торговельно-економічне співробітництво – це сфера, яка має величезний потенціал для розбудови відносин України та Ліхтенштейну. З Принцом Алоїзом домовилися, що запровадимо зустріч з бізнес-колами, аби відкрити унікальні можливості для бізнесу з Ліхтенштейну для нашої країни.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 6. Juni 2018

 

Президент Петро Порошенко обговорив зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн Алоїзом порушення міжнародного права через агресію Росії на Сході України, анексію Криму та ініціативу української сторони щодо запровадження миротворчої місії, відповідно до мандату Ради безпеки ООН,

«Ми сьогодні обговорили ситуацію навколо брутального порушення міжнародного права з боку країни агресора Російської федерації і в частині, що стосується незаконної анексії Криму, і в частині, що стосується агресії проти нашої держави на Сході», – наголосив Президент під час зустрічі з представникам ЗМІ за підсумками переговорів зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн.

«Ми дуже дякуємо Ліхтенштейну за абсолютно чітку і послідовну позицію і щодо приєднання до санкцій по відношенню до Російської федерації, і приєднання до дій Європейського Союзу. Це є ефективна і мотивуюча роль щодо повернення Російської федерації за стіл переговорів щодо виконання взятих на себе зобов’язань в частині Мінських угод», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, також обговорювалось питання підтримки Ліхтенштейном ініціативи України в ООН, підтримки голосувань і резолюції Генеральної асамблеї ООН і що стосується Криму , і що стосується агресії на Донбасі.

«Я детально проінформував Його світлість про важливість запровадження миротворчої місії ООН, відповідно до мандату Ради безпеки ООН, що дозволить створити безпековий компонент імплементації Мінських угод, який дозволить вичавити російські окупаційні війська з території України, дозволить припинити вбивства, які сьогодні тривають», – особливо відзначив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив: «Можу наголосити, що у нас сьогодні зовсім не заморожений конфлікт, як дехто намагається подати. У нас гаряча фаза війни. Україна платить дуже високу ціну, захищаючи не лише наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, нашу незалежність, а й захищаючи свободу, демократію в світі».

Глава Української держави висловив впевненість, що на сьогоднішній день ефективна співпраця і міжнародна підтримка надзвичайно важливі для нашої країни.

Джерело

 

Президент закликав народних депутатів ухвалити поданий ним законопроект про антикорупційний суд

 

Президент Петро Порошенко закликає народних депутатів ухвалити поданий ним законопроект про антикорупційний суд, що дасть можливість завершити створення ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні. Про це Глава держави заявив під час зустрічі з представникам ЗМІ за підсумками переговорів зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн Алоїзом.

«Ми провели конституційну реформу зі створення незалежної судової системи, робимо повне перезавантаження судової системи», – зазначив Президент.

«Висловлюю дуже тверде сподівання, прохання, звернення до народних депутатів з тим, щоб найближчим часом проголосували і підтримали президентський законопроект про створення антикорупційного суду. І висловлюю надію, щоб, коли це відбудеться, ми до кінця поточного року в основному завершили процедури по створенню суду. Щоб вже у 2018 році антикорупційний суд запрацював і завершив створення за моєю ініціативою ефективної антикорупційної інфраструктури, включно з Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Національним агентством запобігання корупції, запровадженням електронних декларацій. Та низкою інших заходів, які є безпрецедентними, не мають аналогів у світі, але демонструють нашу абсолютну рішучість і у процесі боротьби з корупцією», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що в Україні видано книгу батька Спадкоємного Принца Алоїза Князя Ганса-Адама II «Держава у третьому тисячолітті», в якій викладений досвід проведення реформ цієї Ліхтенштейну. «Саме українська мова стала п’ятнадцятою мовою, на яку перекладено книгу. Ця книга є прикладом дуже вдалого реформаторського досвіду Ліхтенштейну, завдяки якому Князівство стало однією з найбагатших і найуспішніших країн у світі», – додав він.

Президент подарував Його світлості примірник цієї книги українською мовою. Він зауважив, що прочитав цю книгу та робив на її сторінках відповідні помітки, виділяючи особливо важливі місця. «Я прошу вибачення, але думаю, що це знак особливої уваги. Прошу передати цю книгу українською мовою Вашому батькові. І раджу всім її прочитати», – додав Президент.

«Хотів би привернути увагу до одного із висновків про необхідність проведення кропіткої і масштабної роботи з розбудови незалежної та високопрофесійної системи судочинства, яка створюється не за один день і не одним законом. Ті успіхі, які сьогодні демонструє Ліхтенштейн, надихають і українців», – зазначив Президент.

Джерело

 

Україна вдячна Ліхтенштейну за допомогу тимчасово переміщеним особам та українцям, що опинилися на окупованих Росією територіях – Президент

Україна вдячна Ліхтенштейну за допомогу, яку ця держава в рамках діяльності місії Червоного Хреста надає тимчасово переміщеним особам та українським громадянам, які опинилися в російській окупації на Сході нашої країни і в Криму. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час спілкування з представниками ЗМІ після зустрічі зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн Алоїзом.

«Я мав можливість вчора і сьогодні особисто подякувати і Його світлості і пані Принцесі Софії за ту величезну роль, яку зараз відіграє Червоний Хрест у допомозі тимчасово переміщеним особам і у допомозі людям, які опинилися під російською окупацією в наслідок агресії Росії на Сходні нашої країни, в наслідок незаконної анексії Криму», – сказав Глава держави.

«Та допомога, яку сьогодні надає Червоний Хрест, в тому числі і за участю Ліхтенштейну, рятує життя людей. Я дуже дяку вам, Ваша світлість, за такі високі гуманістичні дії», – звернувся Петро Порошенко до Принца Алоїза.

Президент назвав символічним те, що перша леді Ліхтенштейну, як очільниця організації Червоного Хреста цієї країни, зараз безпосередньо долучена до надання гуманітарної допомоги нашій державі. Він також зазначив, що прабабця Спадкоємного Принца Алоїза графиня Нора Кінскі, в 1917 році під час Першої світової війни працювала саме в Києві медичною сестрою – співробітником австрійського Червоного Хреста як сестра милосердя, рятуючи життя поранених і допомагаючи знедоленим.

Спадкоємний Принцем Князівства Ліхтенштейн, у свою чергу зазначив, що його держава в останні роки підтримував різні проекти в Україні – як гуманітарні, так і проекти, які підтримували процес реформування України. «Це ми робили за допомогою державних засобів, а також за допомогою ліхтенштейнського Червоного Хреста», – сказав він, зауваживши, що його дружина відвідала товариство Червоного Хреста в Україні.

Спадкоємний Принц також повідомив, що громадські організації Ліхтенштейну, які підтримують Україну, створили дитячий будинок у Львові, який він з дружиною також планує відвідати в рамках нинішнього візиту.

Джерело

 

Ми заклали потужний фундамент у розвиток подальшої співпраці між нашими країнами – Президент України про візит Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн

Візит Спадкоємного Принца Князівства Ліхтенштейн Алоїза в Україну не лише став черговим поштовхом для активізації діалогу між країнами, а й заклав міцну основу для подальшого розвитку співробітництва, переконаний Президент України Петро Порошенко.

«Сьогодні Україна і Ліхтенштейн починають відкривати для себе один одного. Сьогоднішній візит Спадкоємного Принца Алоїза заклав потужний фундамент у розвиток подальшої співпраці між нашими країнами», – сказав Глава держави під час спілкування з журналістами. Петро Порошенко також відзначив, що цей візит має дуже плідний, дружній і ефективний характер.

«Дуже радий активізації нашого політичного діалогу. Констатуємо зростаючий інтерес бізнесу Ліхтенштейну до ведення бізнесу в Україні. І українського бізнесу, який готовий розвивати дружні стосунки з бізнесом Ліхтенштейну», – також додав він.

Сферою, що має величезний потенціал для розбудови відносин між двома країнами, є торговельно-економічне співробітництво. Сторони домовилися про розвиток цього напрямку. «Ми домовилися, що під час наших зустрічей, під час контактів на урядовому рівні ми запровадимо зустріч з бізнес-колами для того, щоб проінформувати і показати унікальні можливості, які відкриваються для бізнесу, в тому числі і з Ліхтенштейну, в Україні», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що інвестиції Ліхтенштейну в багато країн ЄС є досить значними, а велика частина бізнесу Ліхтенштейну знаходиться за межами Князівства і концентрується в основному в європейських країнах. «І унікальні пропозиції, які зараз здатна зробити Україна, в тому числі під час приватизації, відкриття спільних підприємств, ми впевнені, що знайдуть відповідну реакцію і підтримку з боку ліхтенштейнського бізнесу», – переконаний Глава держави.

Також Президент відзначив той факт, що більше ніж половина інвестицій, які надходять з Ліхтенштейну в Україну, спрямовані в промисловість. «Це свідчить про довготривалість і стратегічний характер планів ліхтенштейнських інвесторів по відношенню до України», – підкреслив він.

Петро Порошенко констатував, що Україна та Ліхтенштейн є і залишаються дуже надійними партнерами на міжнародній арені.

Він нагадав, що під час його попередньої зустрічі з Принцем Алоїзом у січні 2017 року обговорювались кроки щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян для відвідання Ліхтенштейну. «І разом з запровадженням безвізового режиму з країнами ЄС, яке відбулося рівно рік тому 11 червня, коли двері ЄС були відкриті для українських громадян, одночасно, відповідно до наших домовленостей, були відкриті двері українцям для відвідання Ліхтенштейну. І я хочу окремо подякувати за цей крок Його світлості», – сказав Президент.

Глава держави також подякував Спадкоємному Принцу за ефективний і потужний внесок Ліхтенштейну в розвиток міжнародної і української культури і мистецтва. «Приємно, що Ліхтенштейн дбайливо плекає мистецькі таланти – у Міжнародній музичній академії у Вадуці уже не один рік навчаються українські стипендіати», – констатував він.

Спадкоємний Принц Князівства Ліхтенштейн, у свою чергу, відзначив, що це перший його візит в Україну і друга зустріч з Петром Порошенком. «Я радий, що цю зустріч було можливо організувати так швидко, і що завдяки цій зустрічі ми можемо поглибити наші взаємовідносини», – сказав він.

«Взаємовідносини останні роки стали більш інтенсивними не тільки на політичному рівні завдяки цій зустрічі на найвищому рівні лідерів держав. А також у сфері культури та бізнесу, у сфері економіки», – констатував Спадкоємний Принц Алоїз.

На його думку, підвищення рівня співробітництва пов’язане також з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженням зони вільної торгівлі. «Ми обговорили те, як можна розширити цю співпрацю», – зауважив Спадкоємний Принц, додавши, що ліхтеншнейнські фірми вже працюють в Україні, і нині йдеться про можливість залучення більшої кількості представників бізнесу до співпраці з Україною.

Співрозмовники також обговорили впровадження реформ в Україні. Принц Алоїз зазначив, що Ліхтенштейн може надати свою допомогу у цьому процесі.

Його світлість також зазначив, що у Ліхтенштейні навчаються студенти з України. «Не тільки студенти музичної академії, а також і з інших університетів. Завтра у нас відбудеться зустріч з колишніми студентами. Наскільки мені відомо двоє , з них вже стали професорами і працюють в Католицькому університеті у Львові. Отже, здається ми їх добре навчали», – зауважив він.

Спадкоємний Принц подякував Президенту України та його дружині за теплий прийом, цікаву програму візиту, яка була підготовлена «для кращого розуміння України і ситуації в Україні».

Джерело