Третій день офіційного візиту Президента України до Іспанії (фото, відео)

Україна та Іспанія домовились активізувати співпрацю за різними напрямками – зустріч Глави Української держави та Прем’єр-міністра Іспанії

 

Президент України Петро Порошенко в ході офіційного візиту до Королівства Іспанія провів зустріч із Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Глава Української держави підкреслив, що візит до Іспанії є надзвичайно успішним, важливим. Він зауважив, що за 22 роки це перший офіційний візит Президента України до Іспанії.

«Відбулися дуже продуктивні зустрічі з Прем’єр-міністром Педро Санчесом. Це перша міжнародна зустріч новообраного Прем’єр-міністра, і взагалі з цього почався його перший робочий день в резиденції. Дуже важливо, що ми отримали чітку позицію на підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Підтримку позиції продовження санкцій. Підтримку позиції України в ЄС. Підтримку євроатлантичних амбіцій України», – розповів Глава держави у коментарі за підсумками зустрічі.

Президент України висловив вдячність Главі іспанського Уряду за позицію підтримки нашої держави.

«Ми намітили декілька проблем. До речі, базуючись на вчорашній зустрічі з величезною українською громадою, ми чітко поставили питання про прискорення підписання Угоди про уникнення подвійного оподаткування», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, під час переговорів зазначалось, що цей документ підготовлений і погоджений. «І одразу ж після призначення Уряду вона буде підписана. Так само, як і буде підписана Угода про соціальний захист українських громадян. Так само будуть підписані Угоди про співпрацю в галузі сільського господарства, в галузі митної справи, юстиції і співпраці правоохоронних органів», – наголосив Президент.

«Надзвичайно важливо, що одразу ж є така широка сфера нашої кооперації», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент України провів зустріч з Головою конгресу депутатів Королівства Іспанія

 

У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Королівства Іспанія відбулася зустріч Глави Української держави з Головою конгресу депутатів Королівства Іспанія Аною Марією Пастор.

Співрозмовники відзначили високий рівень дружби та взаєморозуміння, що характеризує двосторонні українсько-іспанські відносини. Зокрема, Президент України подякував за незмінну підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, а також європейських прагнень українського народу.

Петро Порошенко та Ана Марія Пастор дійшли згоди щодо необхідності активізації контактів між Україною та Іспанією на міжпарламентському рівні.

Спікер іспанського Парламенту подякувала за підтримку територіальної цілісності Іспанії.

Співрозмовники обговорили питання двосторонньої співпраці, загальноєвропейських викликів, зокрема пов’язаних з агресивною політикою Росії.

Президент України закликав іспанський Парламент визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Глава держави запросив депутатів іспанського Парламенту відвідати Україну.

Спікер іспанського Парламенту відзначила важливу роль, яку відіграє українська громада в розвитку Іспанії.

Президент України поінформував про зустріч з українською громадою в соборі Альмудена і відзначив необхідність якомога швидшого підписання Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Іспанією.

Джерело

 

Україна вдячна Іспанії за тверду і послідовну підтримку – зустріч Президента України з Головою конгресу депутатів Іспанії

«Дуже дякую пані Голові Парламенту за абсолютно тверду і послідовну позицію підтримки України. Ми домовилися започаткувати роботу міжпарламентських груп. Я запросив пані Голову відвідати Україну», – сказав Президент України Петро Порошенко у коментарі по завершенні зустрічі з Головою конгресу депутатів Іспанії Аною Марією Пастор. Він зазначив, що візит має відбутися у другій половині року.

Також співрозмовники обговорили низку проблем двостороннього та міжнародного співробітництва. «В тому числі, і дуже важлива підтримка миротворчої місії як ключового елемента створення безпекового пакету для імплементації Мінських домовленостей. І можу вам повідомити, що Іспанія твердо і послідовно підтримує позицію України. За що я дуже вдячний», – сказав Петро Порошенко.

У свою чергу, Голова конгресу депутатів Іспанії зазначила: «Ми хочемо висловити підтримку територіальної цілісності України та миру. Також ми підтримуємо співробітництво з Україною на міжнародній арені».

«Також ми хочемо сказати, що для нас буде честю поділитися досвідом в галузі законодавства, і нас цікавить питання децентралізації. Та в інших галузях, таких як економіка, транспарентність тощо», – додала Ана Марія Пастор.

Голова Конгресу депутатів Іспанії також передала слова вдячності «всім українським громадянам, що проживають на території Іспанії, за внесок в розвиток країни».

Джерело

 

Президент України провів зустріч із Королем Іспанії

 

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Королівства Іспанія зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI.

Співрозмовники відзначили, що за понад 25-ть років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Іспанія основними принципами, що характеризували двосторонню взаємодію, були дружба та взаємна повага.

Президент України високо оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у протидії російській агресії. У свою чергу, Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.

Петро Порошенко ознайомив Короля Іспанії з розвитком ситуації в тимчасово окупованих Донбасі та Криму. Глава Української держави висловив сподівання на сприяння іспанської сторони у звільненні українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Під час зустрічі було відзначено вклад української громади у розвиток Іспанії, також було обговорено питання забезпечення прав та культурно-освітніх потреб понад 100-тисячної української громади, яка проживає в Іспанії.

Джерело

 

Запрошую вас бути співавторами та співзасновниками українського успіху – Президент на зустрічі з представниками іспанського бізнесу

Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Іспанії зустрівся з представниками іспанського бізнесу.

Глава держави проінформував про реформи, які проводить Україна для створення комфортних умов для інвесторів і бізнесу. Зокрема, Глава держави відзначив стабілізацію макроекономічної ситуації та відновлення економічного зростання, стабілізацію банківського та фінансового сектора, проведення судової реформи та реформи енергетичного сектора, проведення децентралізації та дерегуляції, розбудову інфраструктури, створення прозорих умов для приватизації.

«Україна – правильне місце і час для інвестування. Ми дуже зацікавлені у зростанні інвестицій», – наголосив Глава держави.

«Запрошую вас бути співавторами та співзасновниками українського успіху. Впевнений, що це гарна справа», – додав Президент.

Глава держави також розповів про результати переговорів з іспанським Прем’єр-міністром. «Важливо і символічно, що перша зустріч нового Прем’єр-міністра була з української делегацією. Це хороший знак, і дуже вдячний за це», – зауважив Президент.

Джерело

 

Автор