Петро Порошенко зустрівся з українською громадою Іспанії у Мадриді (фото, відео)

Кожен день, крок за кроком ми наближаємо перемогу – Президент помолився за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії

Головною рушійною силою досягнення миру в нашій країні є ми, українці, яких агресор хотів розколоти і навіть знищити нашу державу, але ми разом не дали це зробити. Впевнений, з Промислом Божим, силою духу та самовідданим патріотичним піднесенням українців ми здобудемо перемогу. Крок за кроком ми наближаємо її, зокрема і великою мірою з допомогою українців в Іспанії та нашої діаспори по всьому світу.Спілкуюся з українською громадою Іспанії в Кафедральному соборі Альмудена

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 3. Juni 2018

 

Під час офіційного візиту до Королівства Іспанія Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та українською громадою Іспанії помолилися за мир в Україні в Кафедральному соборі Альмудена.

Звертаючись до присутніх у соборі, Глава держави подякував за можливість спільно з ними проголосити молитву за Україну. «Разом з українськими і іспанськими вірянами – католиками, греко-католиками, православними – спільно помолитися за найважливіші речі. За Україну, за її волю, за честь, за славу, за любов. І за мир на святій українській землі», – наголосив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що перед початком служби разом з дружиною Мариною та з дітьми діаспори заповнили нові сторінки книги – національного проекту «Книга Миру». «Це дуже важлива ініціатива, в якій діти всієї України, з усіх куточків від Закарпаття до Луганська, і українці з усього світу, сьогодні з Мадриду, з Іспанії, доповнили (сторінки цієї книги – Ред.) своїми малюнками, написали вірші і побажання», – сказав Петро Порошенко.

Проект "Книга Миру" в Іспанії

Сьогодні разом з Мариною та юними українцями з діаспори Іспанії заповнили сторінки національного проекту «Книга Миру».Цей альбом уже містить сімейні фотографії та побажання рідній країні від школярів з 23 областей України, а також від дітей діаспори з США, Канади, Туреччини та Португалії.Вірю: дитяча молитва за мир в Україні обов’язково буде почута!

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 3. Juni 2018

 

«Всі ці діти, які зараз знаходяться поруч зі мною, попросили у Бога миру – миру для України. А коли може настати мир? Лише тоді, коли російські загарбники покинуть українську землю і коли український прапор і український герб повернуться на український Донбас. У Донецьк, Луганськ, до українського Криму. Я переконаний, що з нашою спільною молитвою це станеться найближчим часом», – додав він.

Марина Порошенко продемонструвала альбом, в якому українські діти залишають свої сімейні фотографії та підписують їх побажаннями про мирне життя, та зазначила: «З 2014 року наша рідна держава змушена захищати цілісність своїх кордонів. І українські мужні воїни роблять все, щоб повернути мир на рідну землю – заради майбутнього підростаючого покоління України».

До «Книги Миру» вже приєднались 23 регіони України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини та Португалії. До цьогорічного Дня Незалежності України сторінки «Книги Миру» заповнять діти з Криму та Київщини, після чого відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

Президент зауважив, що «агресор хотів розколоти, створити декілька Україн або навіть знищити Україну». «Але ми разом з вами, починаючи з 2014 року, не дали це зробити. І я хотів окремо подякувати кожному з вас за молитву за Україну кожного дня, за допомогу, яку ви надаєте Україні, за підтримку Революції Гідності, яка повернула нашу країну до родини європейський народів. За підтримку волонтерів тут, в Іспанії, українському війську. І дуже важливо, що все це ми робимо разом», – підкреслив він.

Глава держави відзначив, що саме український народ разом створив армію, якої ще чотири роки тому не існувало. «А сьогодні це найсильніша, найпатріотичніша, найпрофесійніша армія, яка визнана найсильнішою в Європі за межами країн-членів НАТО, і восьмою за силою і ефективністю. Це наша молитва, наш народ і наша армія врятували Україну і зупинили ворога, зупинили агресора», – констатував Петро Порошенко.

«Впевнений, що з промислом Божим, силою духу та самовідданим патріотичним піднесенням ми здобудемо перемогу. І кожен день, крок за кроком ми її наближаємо», – наголосив Президент.

Глава держави також подякував Іспанії за послідовну підтримку і допомогу у відстоюванні Україною суверенітету, територіальної цілісності і незалежності, а також за тверду позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму агресором – Російською Федерацією.

«Дорогі друзі, про що я хочу попросити в Бога і з чим хочу звернутися до вас? Бога – про мир і про відновлення України. Хочу звернутися до вас з проханням – залишайтесь такими самими єдиними, бережіть той зв’язок з Україною. Мені надзвичайно приємно, що ці діти, які тут зібралися, ходять до церкви, вивчають українську мову, вони дуже люблять Україну і тримають Україну в серці. Я дуже тішуся з цього. І я бажаю всім вам миру в Україні, миру в Іспанії, миру в світі», – сказав Глава, завершуючи зустріч.

По завершенні молитви пристуні у соборі заспівали Гімн України.

Під час перебування у Кафедральному соборі Альмудена президентське подружжя також поспілкувалося з присутніми. Петро та Марина Порошенки дякували святим отцям та прихожанам за підтримку нашої держави. Присутні також мали можливість зробити фото на згадку про зустріч із Главою Української держави та його дружиною.

Джерело

 

Молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення Україна отримала Томос про автокефалію Церкви – Глава держави

 

Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне рішення Синоду Вселенського Патріархату про надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві та закликає українців всього світу разом зі всією Україною молитися про це.

«Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога це коли вперше, більш як за 300 років, в Україні з’явився реальний шанс створити Єдину Помісну Православну і головне – Українську церкву», – наголосив Глава держави під час участі у Молитві за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії, яка відбулася у в Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.

«І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос. І я прошу, дорогі брати і сестри, вашої молитви. Бо спільною молитвою творяться дива», – закликав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що звернувся до Його Всесвятості Патріарха Варфоломія одразу ж після Великодня, у Великий понеділок 9 квітня, під час свого візиту до Стамбула. Він зазачив, що під час зустрічі зі Вселенським Патріархом наголошувалось: «Якщо буде звернення Президента, якщо це звернення буде підтримано всією Верховною Радою України, якщо буде звернення українських ієрархів – Синод Вселенського Патріархату готовий буде надати нам Томос про автокефалію».

«Кажуть, що це Президент Порошенко, команда, Парламент зробили це важливе рішення. Але я вам скажу, що без Божої волі, без Божої допомоги нічого б цього не відбулося. Церковні ієрархи разом не ставали 30 років, а зараз сіли написали і звернулися. Верховна Рада абсолютно всіма фракціями ніколи не стояли твердо на позиції Помісної Церкви», – також зауважив Глава держави.

«Я був би дуже щасливий, коли би це відбулося. І найближчим часом я вірю в те, що у нас все вийде», – додав Петро Порошенко, висловивши переконання, що Україна виборола своє право мати Єдину Помісну Церкву, адже заплатила за це високу ціну.

Джерело

 

Ми впевнено рухаємося у Європу – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив на тому, що Україна впевнено рухається у напрямку наближення до Європи. Під час зустрічі з українською громадою Іспанії Глава держави нагадав про попередні зустрічі з представниками української громади, присутніми і нині, та обговорення необхідності вирішення питання визнання українських водійських посвідчень у цій країні, адже це прибрало б суттєву перешкоду.

«Я тоді вам сказав, що ми забезпечимо не лише визнання українських посвідчень, а ми доб’ємося безвізу. Коли українські громадяни, лише пред’явивши біометричний паспорт, можуть вільно подорожувати всією Європою. А зараз і всім світом, бо Україну зараз раді вітати і відкривають двері вже 117 країн», – констатував Петро Порошенко, підкресливши, що український паспорт входить до 30-ки найбільш сильніших паспортів світу.

Крім скасування візового режиму, було укладено і Угоду про асоціацію з ЄС та підписано поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. «І робимо все можливе, щоб український народ і Українська держава якомога швидше повернулися до родини європейських народів», – додав Президент.

Глава держави також підкреслив, що для українського народу безвіз – це не лише право вільно подорожувати. «Це остаточне «прощавай» Радянському союзу і Російській імперії. Весь світ має дізнатися і побачити, яка фантастична і велика держава Україна. І ми кожен день створюємо для цього додаткові приводи. Так само, як це відбулося 26 травня під час проведення фінальних матчів Ліги Чемпіонів в Києві. Київ було визнано найгостиннішим і найбезпечнішим містом за всю історію проведення подібних подій», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Україна та Іспанія завершують роботу над двосторонньою Угодою про соціальне забезпечення – Президент

Україна та Іспанія готуються до укладання Угоди про соціальне забезпечення. Робота над відповідним документом завершується. Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з українською громадою Іспанії у Мадриді.

«За моїм дорученням завершується спільна робота над двосторонньою Угодою про соціальне забезпечення на заміну попередньої, яка була підписана 22 роки тому – в 1996 році. Так само, як і 22 роки не було візиту українського Президента до Мадриду, до Іспанії», – сказав Петро Порошенко.

«Підписання цієї угоди найближчим часом дозволить зняти окремі проблемні питання соціальної сфери щодо захисту українців і української громади», – зазначив він.

Глава держави також підкреслив, що Україна високо цінує створення в Іспанії сприятливих умов для забезпечення культурних і освітніх потреб українців.

Джерело

 

Автор