Робоча поїздка Президента до Одеської області (фото, відео)

Президент звільнив Голову Татарбунарської РДА на Одещині: Якщо чиновники дозволяють собі створювати перешкоди інвесторам на догоду своїм інтересам, реакція має бути жорсткою

40-50 млн тон зерна на рік – стабільний врожай України на рік. Левова частина йде на експорт, забезпечуючи зокрема стабільність національної грошової одиниці, валютний баланс. Сьогодні відкриваємо перший пусковий комплекс зернового терміналу ТОВ «MV Cargo» спільно з корпорацією «Cargill».Ми мислимо стратегічно, розвиваємося стратегічно, і впевнено дивимося в майбутнє!

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 1. Juni 2018

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Одещину звільнив Голову Татарбунарської районної державної адміністрації Одеської області Олександра Кривенка.

Глава держави зауважив, що при реалізації успішних проектів ще залишається бажання у деяких «чиновників» заважати інвесторам. За його словами, у Татарбунарському районі передбачалось ще в грудні минулого року передати в оренду земельну ділянку інвестору під будівництво об’єктів альтернативної енергетики – зробити Одещину чистіше і побудувати сонячну електростанцію. «Сьогодні, через півроку, підприємство не те що не розпочало будівельні роботи, воно навіть землю в оренду не отримало. А все через те, що голова Татарбунарської райдержадміністрації з невідомих мені причин вважає за можливе не укладати вже півроку відповідну угоду з підприємством, хоча відповідне розпорядження голови обласної державної адміністрації за моїм дорученням було видано», – розповів Петро Порошенко.

«Якщо чиновники на місцях дозволяють собі утворювати перешкоди інвесторам на догоду, ми з вами розуміємо, яким інтересам, впевнений в тому, що реакція влади має бути жорсткою. І ми не маємо затягувати з прийняттям відповідних рішень», – підкреслив Глава держави.

Президент повідомив, що за поданням голови Одеської обласної державної адміністрації підписав розпорядження про звільнення голови Татарбунарської райдержадміністрації. «Нехай це буде прикладом для всіх, що Україна змінюється, ставлення до інвесторів змінюється», – зауважив він.

Глава держави наголосив, що буде прийматись рішення про створення Антикорупційного суду, продовжуватися побудова незалежної антикорупційної інфраструктури, включно з НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

«Будуть чиновники заповнювати електронні декларації, будуть звітувати звідки в них дома на узбережжі, дачі, шикарні машини, в деяких літаки. Поясніть людям. Якщо ви їх чесно заробили, ніхто до вас жодної претензії не буде мати. А якщо ви весь час сидите на теплому державному місці, а потім людям не можете пояснити походження свого багатства, я думаю, що тут має працювати створена ефективна незалежна антикорупційна інфраструктура», – наголосив Президент.

Джерело

 

Президент про інвестиції компанії «Дельта Вілмар»: Це нові робочі місця, нові платежі до бюджету та високий технологічний рівень переробки продуктів українського аграрного сектору

Задоволений, що в Одесі створюються нові потужності і робочі місця. Відсьогодні починають співробітництво ДП «Адміністрація морських портів України» та ТОВ «Дельта Вілмар».Так ми крок за кроком забезпечуємо стабільність економіки України.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 1. Juni 2018

 

На Одещині у присутності Президента Петра Порошенка було підписано Меморандум про співробітництво між ТОВ «Дельта Вілмар» та ДП «Адміністрація морських портів України» щодо реалізації інвестиційного проекту в морському порту «Южний». Документ підписали керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс та голова правління ТОВ «Дельта Вілмар» Дхруба Панда.

Під час спілкування з колективом Президент зазначив, що тільки-но відбувся запуск роботи першої черги нового сучасного терміналу, що дає підприємствам сучасні можливості у Чорному морі. «І одразу ж сьогодні підписується меморандум, який забезпечує захист інвестора. Потужного інвестора з Сінгапура, який забезпечує високий технологічний рівень переробки продуктів українського аграрного сектору для того, щоб не експортувати сировину, а робити все можливе, щоб Україна ефективно скористалася своїми можливостями, які вона отримала після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та початку дії зони вільної торгівлі», – наголосив Глава держави.

Як приклад успішної реалізації цих можливостей Петро Порошенко акцентував на збільшенні об’ємів експорту продукції «Дельта Вілмарт» на ринки ЄС з 3% до початку дії зони вільної торгівлі до 38% після.

«Кому щось треба пояснювати? Це нові робочі місця, нові інвестиції в Україну, нові платежі до бюджету, підвищення привабливості інвестиційного клімату в Україні. І це, врешті-решт, збільшення надходжень для тих мешканців України, які проживають в селі, бо вони можуть отримати справедливу ціну. Ціну найбільшого світового ринку – ринку ЄС», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що завжди підтримує тих інвесторів, які готові додатково інвестувати в економіку України, розвиток підприємств, створювати нові високооплачувані робочі місця. Він зазначив, що для цього держава створює умови інвестору, зокрема знижено навантаження на заробітну платню, аби інвестори мали змогу спрямувати вивільненні кошти на підвищення заробітної плати працівників підприємств.

«Тоді ніхто не буде їздити в Європу, шукати заробітку. І такі підприємства, як «Дельта Вільмар», мають бути в інших регіонах», – додав Петро Порошенко зазначивши, що на цьому підприємстві виплачують одні з найвищих в регіоні зарплат.

За його словами, з метою збільшення кількості таких підприємств в Україні працює Національна інвестиційна рада, і в рамках її проведення Глава держави провів зустрічі зі значною кількістю керівників та представників відомих у світі компаній, які можуть стати інвесторами в українську економіку. «За моїм столом зібралися керівники компаній загальною капіталізацією один трильйон доларів. Ті компанії, які я запросив в Україну, обіцяли, що вони будуть інвестувати зараз в Україну», – сказав Президент.

«Впевнений, що ми досягнемо абсолютно рекордних показників. Саме тому я тут, саме тому з «Дельта Вільмар» ми робимо необхідні кроки. Для чого? Щоб люди жили краще, була вища заробітна плата, щоб міцніше була гривня. Кращими були дороги. Щоб сильною і міцною була наша армія. Щоб людина в Україні відчувала себе захищеною. Щоб перетворити Україну на щасливу країну щасливих людей. Думаю, що спільно нам це вдасться», – сказав Петро Порошенко.

ТОВ «Дельта Вілмар СНД» створено у 2004 році. Спеціалізується на виробництві масложирової продукції та інгредієнтів для хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів на заводі в порту «Южний» (Одеська область).

У вересні 2017 року ТОВ «Дельта Вілмар СНД» заявило про наміри побудувати новий завод по переробці олійних культур. Будівництво нового заводу дозволить збільшити вдвічі потужності з переробки насіння соняшнику.

Обсяг інвестицій становитиме до 150 млн доларів. У результаті реалізації даного інвестиційного проекту планується щорічна перевалка на експорт близько 1,5 млн тон вантажів, включаючи продукцію діючих заводів та нового заводу з переробки сої.

Джерело

 

Президент ознайомився із ходом будівництва військового містечка на Одещині

#НоваАрмія. Будівництво

До кінця цього року плануємо відкрити військове містечко нового зразка "Дачне-2" на Одещині. Комплекс створюється спеціально для підрозділів морської піхоти та включатиме 3 гуртожитки покращеного типу для військовослужбовців-контрактників, гуртожиток для офіцерською складу, їдальню на 1000 місць, сучасний спортивно-оздоровчий комплекс та медичну частину. Наші захисники повинні мати всі необхідні умови, щоб тренуватися та відпочивати після служби. Сьогодні обов'язково навідаюсь на будівництво. #НоваАрмія

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 31. Mai 2018

 

Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом будівництва військового містечка 137 окремого батальйону морської піхоти Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України у селі Дачне на Одещині.

Керівництво Міністерства оборони поінформувало Главу держави, що відповідно до плану капітального будівництва об’єктів ЗС України на 2018 рік на території військового містечка Дачне-2 здійснюється капітальне будівництво трьох казарм на 280 ліжко-місць, гуртожитку, їдальні, фізкультурно-оздоровчого комплексу, медичного пункту, зовнішніх інженерних мереж, а також реконструкція котельні та капітальний ремонт артезіанської свердловини.

Президент оглянув одну із уже зведених казарм: житлові та технічні приміщення, тощо. Глава держави поспілкувався з військовими, зокрема щодо вирішення питання водопостачання та водовідведення до містечка. За словами військовослужбовців питання із водо- та електропостачанням вирішуються.

Також Президент оглянув приміщення, де буде розташована їдальня.

За словами Міністра оборони та його заступника, на території містечка окрім казарм і будинку, де проживатимуть офіцери з сім’ями, заплановано будівництво тренувальних комплексів, спортивних майданчиків тощо.

Джерело

 

Сьогодні кожен може побачити, як кардинально змінюється дорожня мережа України – Президент на відкритті новозбудованого мосту на автодорозі Одеса – Рені

 

Відкриття мосту на автошляху Одеса-Рені

Сьогодні вперше пройшовся новозбудованим мостом на дорозі «Одеса-Рені». Відкриття цього мостового переходу – надзвичайно важлива подія у розбудові дороги «Одеса-Рені» та у дорожньому будівництві. України загалом. Програма, яку ми розпочали 3,5 роки тому, сьогодні охопила всю країну, починаючи від дороги «Харків-Довжанський», завершуючи Закарпаттям. Впевнений, сьогодні кожен може побачити, як кардинально змінюється дорожня мережа України. Дякую тим, хто збудував цей міст і продовжує розбудову інших доріг. Об’єднання зусиль дозволить нам і надалі втілювати у життя масштабні та якісні інфраструктурні проекти.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 1. Juni 2018

 

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті новозбудованого мостового переходу на автодорозі М-15 «Одеса – Рені» біля села Паланка (Республіка Молдова). Глава держави перерізав символічну стрічку та пройшов по новому мосту.

«Ми, незважаючи на складнощі, знайшли модель, це ефективно вирішили. І сьогодні цей міст ширше, вище, набагато надійніше. І цей міст буде стояти вже не 58 років, а впевнений, що його надійність буде вимірюватися сотнею років», – сказав Петро Порошенко під час урочистої церемонії.

Глава держав привітав всіх із завершенням будівельних робіт та підкреслив, що це надзвичайно важлива подія і у будівництві дороги Одеса-Рені, і у розвитку дорожнього будівництва, яке почалось в Україні 3,5 роки назад. «Програма, яка сьогодні охопила всю Україну. Впевнений в тому, що сьогодні кожен може побачити, яким чином кардинально змінюється дорожня мережа України. Ми будемо рішуче продовжувати ці дії», – підкреслив він.

Президент подякував всім, хто будував цей міст: «Тільки об’єднання наших спільних зусиль дозволить нам і надалі вирішувати найскладніші проекти у визначені терміни, з дотриманням кошторису та з необхідною якістю».

За його словами, будівництво на певний час призупинялось, оскільки проект потребував прив’язки до характеристики ґрунтів, щоб убезпечити міст від руйнування. «На сьогоднішній день міст пройшов всі необхідні випробування», – підкреслив Глава держави.

«Ми зробимо все можливо, щоб повернути якісні показники митного експерименту, щоб забезпечити необхідне фінансування, завершення будівництва дороги Одеса – Рені», – зазначив він.

Президент також нагадав, що під час візиту Прем’єр-міністра Болгарії в Україну були дані необхідні доручення щодо проекту будівництва міжнародної траси не лише за маршрутом Одеса-Рені, а й через Румунію і в Болгарію, щоб таким чином зв’язати три країни Причорномор’я. За його словами, керівництву дорожньої служби Одещини поставлено задачу: «Ми маємо декілька можливих місць для побудови мосту через Дунай. Ми починаємо розробку необхідної проектної документації і узгодження з нашими румунськими та болгарськими партнерами. Впевнений в тому, що цей рух правильний. Рух в Європу». Глава держави наголосив, що автомобільне сполучення з Румунією та Болгарією буде сприяти розвитку півдня одеської області.

Протяжність мостового переходу на автодорозі М-15 «Одеса – Рені» біля села Паланка Республіки Молдова складає 152,36 метрів. Будівництво відбувалось з грудня 2016 року по травень 2018 року.

Вартість будівництва 112,4 млн грн., у тому числі за кошти державного бюджету, кредитні кошти залучені «Укравтодором» під державні гарантії, та кошти від митних понадпланових надходжень.

Міст має стратегічне значення для Одеської області – з’єднує через заплаву річку Дністер південну частину області (Бессарабію), дев’ять районів, великі міста – Білгород–Дністровський, Ізмаїл, Татарбунари, Рені, Болград, Вилково, Кілія, з обласним центром та столицею. Знаходиться територіально в Республіці Молдова біля с. Паланка.

Старий міст був побудований у 1960 році загальною довжиною 145,3 м, шириною 8,98 м.

Джерело

 

Ми вміємо перемагати ворога, будувати армію і державу, будувати рідний дім – Президент відвідав Авангардівську об’єднану громаду

Обсяг зробленого в Авангардівській ОТГ на Одещині – вражає. І новий стадіон, і оснащення амбулаторії, і енергозберігаючі технології в будинках, і освітлення. І ще багато того, що я не встиг побачити, але про що мені розповідали.Радий розділити сьогоднішнє святу з нагоди Дня захисту дітей з цією чудовою громадою!

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 1. Juni 2018

 

Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Одеської області відвідав Авангардівську об’єднану територіальну громаду, де взяв участь у святкових заходах до Дня захисту дітей.

«Для мене величезна радість сьогодні бути серед вас. Бачити щасливі обличчя дорослих, батьків, а головне – бачити щасливі обличчя дітей, які точно будуть жити в Україні – державі Європейського Союзу», – звернувся до присутніх Глава держави.

Президент високо оцінив роботу голови Авангардівської об’єднаної територіальної громади Сергія Хрустовського. Петро Порошенко особливо наголосив на тому, що завдяки децентралізації такі керівники та громада можуть спрямувати зусилля та необхідні ресурси на те, чого потребує громада. Зокрема, він висловив сподівання, що буде добудована школа, яка необхідна цій громаді. У зв’язку з цим, Глава держави доручив голові Одеської обласної державної адміністрації опрацювати питання фінансування проекту з Державного фонду регіонального розвитку.

«Ми, українці, є найкращі, бо вміємо збиратися в найважчі моменти нашого життя. Перемагати ворога, будувати армію, будувати державу, будувати економіку, будувати рідний дім», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент також розповів про об’єкти, які було відкрито сьогодні на Одещині. Зокрема, і довгоочікуваний мостовий перехід на трасі Одеса-Рені. «Нарешті у держави руки дійшли. Ми почали будувати дороги, запроваджувати сільську медицину, створювати амбулаторії. Робити величезні кроки для того, щоб вся держава, весь народ рухався в Європу», – зазначив він.

Глава держави подякував за гостинність та підтримку мешканцям Авангардівської громади та зауважив: «Сьогодні я дуже щасливий бути тут, серед вас. У місті, де ми можемо сказати – саме тут ефективно працює децентралізація».

Петро Порошенко додав: «Дякую за таке абсолютно фантастичне почуття – почуття нашої єдності, почуття радості, почуття гордості за нашу країну, почуття гордості за Авангард».

Президент зазначив, що бував у багатьох містах і країнах світу, де Україна отримувала підтримку у захисті суверенітету і територіальної цілісності, але в жодному місті світу не бачив стільки щасливих людей, як сьогодні в Авангарді. «Це фантастичне єднання, коли вся громада почуває себе як єдина родина, вся громада піклується, коли треба будувати школу чи дитячий садок, чи разом працювати для того, щоб побудувати стадіон», – сказав він.

Глава держави привітав присутніх із Днем захисту дітей та акцентував увагу на питанні тих дітей, які потрапили в складні життєві умови. Він відзначив важливість надання допомоги та підтримки таким дітям та висловив переконання у необхідності вирішення питання дітей, що виховуються в інтернатних закладах. «Не повинно бути більше дитячих будинків в Україні, не повинно більше стояти питання де дитині краще – в закладі чи у родинному колі», – підкреслив Петро Порошенко, зазначивши, що з цією метою в Україні реалізовуватиметься відповідна програма. «В Україні не повинно більше залишатися дітей, які позбавлені батьківської любові», – додав він.

Президент також дав старт І-ї Юнацької спартакіади Одеської області серед об’єднаних територіальних громад, присвяченої Дню захисту дітей. Спортивний захід відбувся на відреконструйованому стадіоні Авангардівської ОТГ. Реконструкція проводилась за рахунок місцевого бюджету та за кошти інвестора. На стадіоні облаштовано футбольне поле, майданчик для міні-футболу, поле-трансформер для гри в волейбол, баскетбол і великий теніс. Крім того, спортивний об’єкт обладнаний системою автоматичного поливу ігрового поля, трибунами для глядачів, біговою доріжкою, спортивним приміщенням для дзюдо, гирьового та силових видів спорту.

Джерело

 

Президент на Одещині вручив сертифікати на земельні ділянки воїнам, що захищали Україну на Сході

Президент Петро Порошенко під час відвідування Авангардівської об’єднаної територіальної громади Одеської області вручив 14 військовослужбовцям –учасникам АТО сертифікати на земельні ділянки.

«Немає жодної області, району чи родини в державі, чиї сини й доньки не захищали б Україну. Ми всі маємо чітко усвідомлювати свою відповідальність перед українськими воїнами і героями», – наголосив Глава держави. Він підкреслив, що йдеться про медико-соціальну реабілітацію військових, соціальний захист їх родин та багато інших заходів.

«Вони мають почувати себе найбільш шанованими громадянами», – переконаний Петро Порошенко.

Однією з форм такої підтримки з боку держави Президент назвав надання воїнам АТО права на власність на земельні ділянки.

«Сьогодні я маю честь разом з вами вручити сертифікати на земельні ділянки. З одного боку, як реалізацію соціальної політики, а з іншого – як реалізацію політики децентралізації, коли саме громада вирішує, хто достойний її отримати», – зауважив він.

Джерело

Президент взяв участь у відкритті ІV Міжнародного музичного фестивалю «Odessa Classics»

Дуже радий бути серед митців та шанувальників музичного мистецтва на ІV Міжнародному музичному фестивалі Odessa Classiсs. Високе виконавське мистецтво, розвиток творчих традицій, популяризація кращих надбань класичної та сучасної музики, як і пошуки нових форм — все це Odessa Classiсs.Приємно й те, що відкриття фестивалю співпадає з Міжнародним днем захисту дітей, і в рамках Odessa Classiсs відбувається творчий конкурс серед учнів музичних шкіл пам’яті відомого професора Серафими Могилевської. Бажаю успіху всім учасникам!

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 1. Juni 2018

 

«Високе виконавське мистецтво, майстерність, розвиток творчих традицій, популяризація кращих надбань класичної та сучасної музики, рівно як і пошуки нових форм – це те, що найкраще характеризує «Odessa Classics», – сказав Президент Петро Порошенко під час відкриття ІV Міжнародного фестивалю «Odessa Classics».

Глава держави наголосив, що одесити та гості міста зможуть протягом декількох днів доторкнутись до великого, геніального мистецтва: «Четвертий рік поспіль, стараннями ентузіастів, геніальних людей все більше і більше людей долучається до нього».

Президент також зазначив, що свою творчість в Одесі починали багато всесвітньо відомих митців, зокрема Святослав Ріхтер і Давид Ойстрах. «Говорять: якщо ти «пройшов» Одесу – ти «пройдеш» всюди. Я впевнений, що такий вимогливий, вишуканий, витончений, інтелігентний глядач, слухач може бути лише в Одесі», – зауважив він.

Президент нагадав, що за останній період в Україні відбулось багато масштабних подій – і фінал Ліги Чемпіонів з футболу, і великий форум, який зібрав найбільші світові компанії, що готові інвестувати в економіку держави. «Але все це марно – і футбол, і гроші, і економіка, якщо немає культури», – переконаний Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що музичний фестиваль співпадає з Міжнародним днем захисту дітей. «Приємно, що в рамках «Odessa Classics» відбувається творчий конкурс серед учнів музичних шкіл пам’яті відомого професора Серафими Могилевської. Я бажаю успіху всім дітям, бо це майбутнє України», – сказав він.

«Не можу зараз не згадати українського оперного співака, який хотів присвятити все своє життя класичній музиці, досяг успіху на європейських сценах, але у найважчу годину пішов боронити Україну і загинув від руки ворожого снайпера. Його ім’я ви знаєте. Це – Герой України Василь Сліпак», – звернувся до присутніх Президент.

Присутні аплодисментами вшанували пам’ять Василя Сліпака.

Глава держави також звернувся до організаторів фестивалю: «Було б добре, якби один із заходів «Odessa Classics» був присвяченій цьому митцеві – Василю Сліпаку».

Президент подякував усім, хто долучився до організації цього авторитетного фестивалю. «Впевнений, що аналогів і краще фестивалю класичної музики, ніж «Odessa Classics», точно не існує в Україні, і важко знайти в світі. Рівень виконавців, які приїхали в Одесу, є запорукою того, що статус і планку фестивалю надалі ми будемо тримати дуже високо», – сказав він.

Особливі слова подяки Петро Порошенко висловив ініціатору і президенту фестивалю – видатному піаністові, народному артисту України Олексію Ботвінову. «Переконаний, що фестиваль і надалі буде виконувати дуже шляхетну місію і сприятиме міжнаціональному культурному взаємозбагаченню», – додав Президент, побажавши: «Нехай музика долає кордони і наповнює наші серця любов’ю, красою, гармонією та добром».

Джерело

 

Автор