Президент України зустрівся з Президентом ФРН (фото, відео)

Разом з Президентом Республіки Німеччина наголошуємо на необхідності якомога швидше звільнити наших військових, активістів та волонтерів, яких утримують на окупованій території, а також політичних в’язнів у Криму та у в’язницях РФ. Зокрема Сенцова, Сущенка, Балуха та інших.Також з Франком-Вальтером Штаймаєром обговорили питання введення миротворців ООН на території окупованого Донбасу, відповідальності Росії за збиття літака рейсу MH-17 та загибель людей, а також питання «Північного потоку-2». Впевнений, що наше завдання – розвіяти будь-які ілюзорні надії Кремля на зменшення санкційного тиску до того моменту, коли Москва виконає усі свої зобов’язання.Together with the President of Germany we emphasized the necessity to free our soldiers, activists and volunteers detained on the occupied territory, as well as political prisoners in Crimea and in Russian jails, particularly, Mr. Sentsov, Mr. Suschenko, Mr. Balukh and other prisoners as soon as possible.With Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier we have also discussed the UN peacekeeping mission to the occupied Donbas, Russia’s responsibility for downing the MH-17 plane and for the death of people, as well as issues related to the Nord Stream-2 project.I am confident that our task is to dispel any of Kremlin’s illusionary hopes to reduce the sanctions pressure until Moscow fulfills all of its obligations.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 29. Mai 2018

 

Розпочалася зустріч Президента України та Президента Федеративної Республіки Німеччина

Радий вітати у Києві Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier Федеративної Республіки Німеччина.Happy to welcome President Frank-Walter Steinmeier of Germany in Kyiv.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 29. Mai 2018

 

В Маріїнському палаці розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка та Федерального Президента Федеративної Республіки Німеччина Франка-Вальтера Штайнмаєра, який перебуває в Україні з дводенним офіційним візитом.

Офіційна церемонія зустрічі в Маріїнському палаці розпочалася з виконання державних гімнів Федеративної Республіки Німеччина та України. Після чого Президенти України та Німеччини оглянули стрій воїнів почесної варти та представили офіційні делегації своїх країн.

На завершення церемонії воїни почесної варти урочистим маршем пройшли перед Главами держав.

Після цього розпочалася зустріч Президента України та Федерального Президента Німеччини у форматі «тет-а-тет», за підсумками якої відбудеться зустріч Президентів двох країн із представниками ЗМІ.

Джерело

 

Президент України: Розраховуємо, що рішення щодо миротворців на окупованій частині Донбасу буде прийнято найближчим часом

 

Президент України Петро Порошенко та Федеральний президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр детально обговорили ситуацію на Донбасі.

«Безумовно, ми велику частину нашого часу приділили ситуації на Донбасі. Є абсолютно неприйнятним, коли за останні декілька тижнів через абсолютно безвідповідальні дії російських військ і контрольованих ними бойовиків різко зросла інтенсивність обстрілів. І ми бачимо спроби наступальних операцій з боку бойовиків, яким надзвичайно ефективно дають відсіч Збройні Сили України, кваліфікація, досвід і ефективність дій яких значно зросли», – наголосив Президент України під час спільної прес-конференції з Федеральним президентом Федеративної Республіки Німеччина.

Глава Української держави зазначив, що «Президент Штайнмаєр тримає руку на пульсі щодо деескалації ситуації на Сході». «Я надзвичайно вдячний, що ми обговорили і деталі імплементації Мінських угод, в тому числі і як необхідну складову щодо безпекового компоненту Мінських угод, запровадження миротворчої місії за рішенням Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй», – додав він.

Президент України повідомив також, що за його дорученням Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зараз знаходиться в Нью-Йорку. «Сьогодні розпочинається засідання Ради безпеки ООН, яке присвячене Україні, пан Клімкін буде там робити доповідь. Ми дякуємо і Німеччині за участь. І дуже важливо буде почути і позицію російського представника. Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців має бути прийнято найближчим часом», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що під час його візиту до німецького Аахену було досягнуто домовленості про спробу організувати якомога швидше зустріч у Нормандському форматі. «За моїм дорученням заступник Глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв 1 червня відвідає Берлін, де будуть проведені відповідні переговори про підготовку відповідної зустрічі. Для нас це надзвичайно важливо», – сказав він.

Президент України наголосив, що для нього велика честь вітати з першим офіційним візитом Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який є великим другом України. «Людина, яка зробила величезний внесок у забезпечення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Ми завжди пам’ятаємо як на посаді Федерального міністра іноземних справ пан Штайнмаєр брав участь у мінських переговорах і зробив величезний внесок у те, що Мінські угоди були укладені, стояв у витоків Нормандського формату і зробив великий внесок у забезпечення міжнародної підтримки України у захисті від російської агресії», – сказав він.

Глава держави нагадав, що чотири тижні тому був у Берліні на переговорах з Федеральним канцлером, Міністром закордонних справ, членами уряду і з Президентом Німеччини. Після цього в Аахені відбулась зустрілися з Канцлером Ангелою Меркель та Президентом Франції Емманулем Макроном, з іншими лідерами Європейського Союзу для того, щоб узгодити подальші кроки в забезпеченні ефективної координації дій на підтримку України.

В свою чергу, Федеральний президент Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив сподівання на відновлення роботи Нормандського формату. «Те, що стосується ситуації на Сході України, я сподіваюся все таки, що після тих переговорів, які ми мали у Берліні, які Ви провели із Федеральним Канцлером, була розмова з Президентом Макроном у Аахені як ви сказали. Я думаю, що всі ці переговори, і розмова Канцлера (Німеччини – ред.) у Сочі, що вони приведуть до того, що Нормандський процес одержить новий статус активності і ми зможемо сказати, що формати Нормандського процесу знову будуть активовані», – зазначив він.

Федеральний президент Республіки Німеччина також зауважив, що на даний момент важливо уникнути подальшої ескалації і намагатися якомога більше робити пропозицій, висувати ідей і виконувати програму Мінських домовленостей і досягати подальшого успіху, прогресу.

«До таких міркувань належить також і ситуація і з миротворчою місією – зараз ООН про це говорить. Я сподіваюся, що двосторонні переговори відбуваються також у Нормандському форматі. І ті переговори, які відбуваються у Нью-Йорку, що зрештою вони приведуть до того, що і ця ідея буде успішною», – зазначив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Джерело

 

Відповідальність Росії за безневинних жертв рейсу МН-17 має бути невідворотною – Президент України після зустрічі з Федеральним президентом Німеччини

Світова спільнота має забезпечити невідворотну відповідальність Російської федерації за збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН-17. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з журналістами після зустрічі з Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Впевнений в тому, що міжнародне співтовариство має забезпечити відповідальність Російської федерації за 298 безневинних жертв, які представляють різні країни світу. І ця відповідальність має бути невідворотною», – сказав Глава держави, акцентуючи увагу на останній інформації, оприлюдненій міжнародною слідчою групою щодо терористичної атаки проти малайзійського літака рейсу МН-17.

«Інформація, яка була оприлюднена слідчою групою, яка твердо доводить, що збиття літака було організовано саме Російською федерацією. При чому вже названо і ім’я організатора – російського генерала», – додав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що задля уникнення сумнівів у результатах розслідування цієї трагедії Україна, за його ініціативою, у 2014 році передала справу країні, найбільша кількість громадян якої стали жертвами цієї терористичної атаки. «Для того, щоб не виникало сумнівів в забезпеченні неупередженості, незалежності розслідування. І сьогодні життя доводить, що це було абсолютно правильне рішення», – підкреслив Петро Порошенко.

«І ми, безумовно, наголошуємо на тому, що Росія має відповідати. І спільні скоординовані дії світу мають гарантувати недопущення повторення скоєння Росією подібних злочинів в майбутньому», – також наголосив Глава держави.

Джерело

 

Президенти України та Німеччини обговорили питання звільнення українських заручників, які перебувають у в’язницях на окупованій території та в Росії

«Безумовно, окрему увагу ми приділили звільненню українських заручників. Заручників, які знаходяться на окупованій території. Процес звільнення яких, після успішної операції у грудні минулого року, був припинений Російською федерацією і підконтрольними їй бойовиками», – повідомив Президент України Петро Порошенко під час під час спільної прес-конференції з Федеральним президентом Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Ми наголошуємо на необхідності якнайшвидшого звільнення як українських військовослужбовців, українських активістів і волонтерів, які утримуються на окупованій території, так і політичних в’язнів, які незаконно утримуються в окупованому Криму і у в’язницях Російської федерації, включно з Олегом Сєнцовим, Романом Сущенком, Володимиром Балухом та багатьма іншими політичними в’язнями, які опинилися у в’язниці лише тому, що вони відмовилися здавати український паспорт і приймати російське громадянство», – підкреслив Глава Української держави.

Джерело

 

Економічні показники українсько-німецької співпраці є дуже обнадійливими – зустріч Президентів двох країн

Президент України Петро Порошенко обговорив з Федеральним президентом Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром питання економічного співробітництва двох держав.

«Сьогодні з офіційним візитом в Україні Президент Німеччини, у наступні дні у нас буде Міністр закордонних справ. І я думаю, що це дуже добре характеризує дуже позитивний характер відносин між Україною та Німеччиною», – зазначив Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Федеральним президентом Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Глава Української держави підкреслив: «Можу сказати, що ми непогано попрацювали і в економіці. Минулого року величезне зростання двосторонньої торгівлі. Вона зросла майже на 23%».

«Це є одним із рекордних показників серед багатьох країн. І думаю, що це є результатом повного запровадження Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. Коли і українські і німецькі товаровиробники мають безперешкодний доступ до ринків. І це веде до суттєвого зростання обсягів взаємної торгівлі, яка, як мені доповів Перший віце-прем’єр українського Уряду, сягає вже 8 млрд євро. Думаю, що це дуже обнадійлива цифра», – зазначив також Петро Порошенко.

За словами Президента, інтенсивність контактів, які відбулися за останні дні, підкреслює унікальність характеру українсько-німецьких відносин.

Джерело

 

Глава держави: Сподіваюсь, що до наступних виборів Президента в Україні буде завершено створення антикорупційної інфраструктури

Президент Петро Порошенко сподівається, що до наступних виборів Глави держави в Україні буде завершено створення інфраструктури органів, що боряться з корупцією.

«У нас до президентських виборів залишився ще майже рік і я дуже сподіваюся, що нам вдасться завершити створення у повному обсязі антикорупційної інфраструктури, якої, хочу наголосити, не має жодна країна світу», – сказав Глава держави на спільній прес-конференції з Федеральним президентом Республіки Німеччина.

Петро Порошенко нагадав, що з перших днів його каденції було вжито низку надзвичайно ефективних кроків, спрямованих на боротьбу з корупційними злочинами. «Ми запровадили надзвичайно ефективні заходи, які сьогодні або обмежують, або майже ліквідують корупцію в багатьох секторах економіки», – наголосив він.

Серед одних з найуспішніших Президент назвав створення та започаткування роботи системи електронних закупівель Prozorro. «Дуже успішне застосування системи ProZorro для державних закупівель, яка дозволила зекономити сотні мільярдів гривень. Ми запустили разом з Урядом цю систему, розробили її і сьогодні вона вже приносить ефективні результати», – підкреслив Глава держави.

Наступним важливим етапом Петро Порошенко назвав антикорупційні кроки в енергетичній сфері, які дозволили ліквідувати дефіцит бюджету НАК «Нафтогаз» в 10 мільярдів доларів та врешті зробити його прибутковою компанією, «вирівняти позиції і ліквідувати корупційні потоки, якими живилася вся без виключення попередня влада».

Не менш важливим Президент назвав ліквідацію корупційних схем в податковій системі: «Лише на компенсації ПДВ попередні корупціонери клали в свою кишеню сотні мільйонів доларів. На сьогоднішній день всі компанії, включно з німецькими, не мають жодних проблем з прозорою і автоматичною компенсацією ПДВ».

Глава держави зазначив, що пишається тим фактом, що саме за його ініціативою в Україні було створено незалежну, неупереджену антикорупційну інфраструктуру – Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Також було створено Національну агенцію із запобігання корупції, запроваджено систему електронного декларування, через яку нині 1 млн 200 тисяч державних службовців і людей, які отримують грошове забезпечення з державного бюджету, звітують про свої статки та доходи.

«На сьогоднішній день спільні і узгоджені антикорупційні кроки дозволяють притягнути до кримінальної відповідальності за корупційні дії і міністрів, і депутатів Парламенту, і губернаторів окремих регіонів. І це ще одне підтвердження абсолютно ефективного функціонування антикорупційної інфраструктури», – зазначив Петро Порошенко.

Він також висловив сподівання на завершення процесу створення Антикорупційного суду і підкреслив, що робить для цього все від нього залежне. «Як тільки з’явилася можливість подачі мною законопроекту про антикорупційний суд, а Парламент був заблокований ініціативою окремих депутатів, які подали законопроект, який був визнаний Венеціанською комісією таким, що абсолютно не відповідає стандартам Ради Європи. 22 грудня мною був зареєстрований президентський законопроект про антикорупційний суд, який був підтриманий майже конституційною більшістю», – сказав Президент.

«Зараз Парламент розглядає майже дві тисячі поправок, які були подані до цього законопроекту, але я висловлюю щире побажання, що Парламент спроможеться прийняти відповідний законопроект і ми зможемо розпочати процес створення антикорупційного суду вже в липні цього року. І цього року цей процес буде завершений і Україна буде мати антикорупційний суд», – резюмував Глава держави.

Джерело

 

Україна не перестане бути транзитером природного газу – переговори Президентів України та Німеччини

Занепокоєність України про те, що після будівництва «Північного потоку-2» буде припинено транзит газу до Європи через її територію – безпідставні. Про це заявив Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком.

«Занепокоєність з боку України, що вона перестане в майбутньому бути транзитером – думаю, що це безпідставні переживання», – сказав Федеральний президент Німеччини.

Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що навіть під час перемовин щодо «Північного потоку-2» Німеччина завжди тримає у полі зору Україну. «Ми говоримо також про майбутнє і безпеку України. І ви бачили, сподіваюся Україна стежить за цим, що в Німеччині є зусилля забезпечити транзит природного газу через Україну. Для цього відбуваються переговори – не лише між Німеччиною і Україною, але також і з ЄС. І я сподіваюся також, що ці переговори будуть приносити і результати в найближчому майбутньому», – сказав він.

Глава Української держави, у свою чергу заявив, що, безумовно, Україну цікавить ситуація з «Північним потоком-2». «Сьогодні Україна докладає максимум зусиль для того, щоб переконати, в тому числі і окремих європейських партнерів, в тому, що це абсолютно політичний, а не економічний проект, спрямований на те, щоб розколоти єдність ЄС, спрямований для того, щоб нанести шкоду Україні і значно понизити рівень безпеки всього регіону, а не просто конкурентну здатність європейської економіки», – наголосив Петро Порошенко.

На підтвердження цієї позиції Президент звернув увагу на відмову Російської Федерації виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо виплати Україні 4,6 мільярда доларів і забезпечення поставок Україні за фіксованими цінами по затвердженій судом формулі від 4 до 5 мільярдів кубічних кубів газу.

«Хочу наголосити, що у нас всі договори зі всіма європейськими партнерами базуються на цьому арбітражному застереженні – на Стокгольмському арбітражу. І як хтось може передбачати, що Росія буде виконувати свої зобов’язання в умовах, коли вона не виконує рішення Стокгольмського арбітражу по відношенню до України», – зазначив він.

Натомість, Україна довела свою надійність як транзитера, наголосив Глава держави. «В умовах, коли Росія цього року припинила постачання транзитного газу до Європи, я звернувся до українського народу з ініціативою «прикрути» – запропонував різко скоротити споживання газу в Україні і вже наступного дня Україна скоротила споживання на 25% для того, щоб надійно забезпечити транзит газу до ЄС, продемонструвавши свою надійність», – резюмував Президент.

Джерело

 

Автор