Хороші новини. 23 травня 2018 року

Алла Комарова

Радіо Тисячі Мазеп раде вітати вас як зазвичай у цей вранішній час, аби розказати, що гарного та позитивного ви пропустили, поки сралися за берети та рахували, скільки коштувала та стаття у ВВС у цей оманиливий світ постправди. Отже, середа 23 травня відзначилося не тільки новим Днем морської піхоти, але й тим, що:

В Ізраїлі половину всього обсягу хліба, який споживає населення цієї країни, випікають з українського борошна.

«Укрзалізниця» планує впроваджувати нові технології безконтактної системи оплати проїзду, а також буде ставити на вокзалах термінали самообслуговування, в яких пасажир зможе купити квиток, як за готівку, так і сплативши карткою.

Команда Dozorro створила онлайн-мапу та нанесла на неї школи Києва. Тепер у режимі онлайн можна дізнатися про стан ремонту навчального закладу, хто, що і за скільки ремонтував, коли мали (мають) закінчити роботи, чи були скарги на закупівлю.

Україна стала першою країною, в якій презентували нову Стратегію Ради Європи з гендерної рівності.

Темпи зростання промислового виробництва прискорилися до 3% у квітні 2018 року. Постачання електроенергії зросло на 8,6%, добувна промисловість – на 5,6% та переробна промисловість – на 0,8%.

Результатом підписання меморандуму про співробітництво між Миколаївською ОДА, ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та European public limited liability company «North Sea Port» (Королівство Бельгія та Королівство Нідерланди) може стати створення додаткових 300 робочих місць та залучення близько 1,5 мільярда доларів.

Державний концерн «Укроборонпром» представляє найкращі сучасні розробки підприємств оборонно-промислового комплексу України на V Міжнародній виставці озброєння та військово-технічного майна «KADEX-2018», яка розпочала свою роботу 23 травня у столиці Казахстану – Астані.

Французська компанія Schneider Electric інвестує в науку на Харківщині та планує відкрити 7 нових лабораторій у харківських навчальних закладах.

Україна в січні-квітні 2018 року збільшила експорт електроенергії на 8,8% порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Поставки електроенергії у напрямку Угорщини, Словаччини та Румунії зросли на 7,8%. Поставки до Польщі зросли на 30,8%. В Білорусь і Росію в січні-квітні 2017 і 2018 років українська електроенергія не експортувалася.

У рейтингу нових брендів на ринку серед країн світу Україна розділила 15 місце з Францією і Таїландом з 30-ма абсолютно новими брендами. Київ зайняв 4-е місце серед європейських столиць і 14-е місце в світі в рейтингу ринків за кількістю нових брендів в 2017 році.

Автор