Хороші новини. 19-20 травня 2018 року

Алла Комарова

Для тих, хто гадає, що гарні новини скінчилися – моя вам відповідь НІ! Радіо Тисячі Мазеп розповідає, що позитивного було в нас на вихідних, 19-20 травня.

Сергій Лозниця отримав приз за режисуру за фільм «Донбас» у конкурсі «Особливий погляд» (другий за значущістю програми) 71-го Каннського кінофестивалю.

15-річна львів’янка Христина Погранична виборола п’ять медалей на міжнародному турнірі з художньої гімнастики в Ізраїлі.

🇺🇦🥈🥈🥈🥈🥉 Вітаємо!!! 15-річна львів'янка Христина Погранична виборола п’ять медалей на міжнародному турнірі з художньої…

Gepostet von Суспільне Око am Freitag, 18. Mai 2018

Україна та Канада підписали Угоду про військову підготовку. Документ покращить військове співробітництво, підготовку особового складу, медичну підготовку, модернізацію логістики, професійний розвиток та освіту офіцерів.

У Києві на Байковій горі, в рамках Третього Міжнародного фестивалю мистецтва «Kyiv Art Week», відбулася презентація відновленого фрагмента грандіозної «Стіни Пам’яті» – початок відновлення єдиного у світі скульптурного пам’ятника покладено.

Естонська авіакомпанія Nordica відновила польоти з Одеси до Таллінна. Відтепер рейси здійснюватимуться щосуботи.

🛫 Естонська авіакомпанія Nordica відновила польоти з Одеси до Таллінна. Відтепер рейси здійснюватимуться щосуботи.З…

Gepostet von Суспільне Око am Freitag, 18. Mai 2018

«Google Україна» в партнерстві з Київською міською державною адміністрацією запустила низку віртуальних проектів для розвитку та підтримки туризму із використанням VR- та 3D-технологій.

Підприємство Carlsberg Україна почало експортувати свою продукцію на ринок Ісландії, Сінгапуру та В’єтнаму і наростила експорт своєї продукції на 5% у 2017 році.

Міжнародний термінал у аеропорту Жуляни розширять до травня 2019 року.

У Житомирі естонська компанія побудує теплову електростанцію на тирсі. «ТЕС буде працювати за рахунок спалювання тріски, залишків деревини, гілок, – повідомив представник компанії Вайдас Повіленас. – Ми плануємо створити близько трьох десятків робочих місць».

У Бугринській об’єднаній громаді в Рівненській області запустили в дію нову універсальну лінію з виробництва пелетів і брикетів. Щодня лінія здатна переробляти 0,5-0,7 тонн сировини, при цьому залишаючись безвідходним виробництвом без шкідливих викидів.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕНХОЛ» запустило лінію зі складання сонячних батарей в Енергодарі Запорізької області. Зараз загальна потужність технологічної лінії становить 15 МВт на рік.

Експорт підприємств Львівщини у січні-березні 2018 року зріс на 21,2%. Головним торговельним партнером Львівщини є країни Європейського Союзу – 81,4% від загального експорту області. Серед них основними в експорті товарів були Польща, Німеччина, Чехія та Данія.

Підприємство в Краматорську буде випускати вітротурбіни потужністю 4,5 МВт, які на 90% складаються з матеріалів українського виробництва. Один з таких вітрогенераторів планують встановити в Чорнобильській зоні відчуження.


Фото Укрінформ