Робоча поїздка Президента до Хмельницької області (фото, відео)

Реформи в країні ще ніколи не йшли таким широким фронтом. Якщо хтось цього не бачить, то рекомендую зняти чорні окуляри. І Хмельниччина одна з областей, яка підтримує швидкий темп реформ в країні, зокрема в дорожньому будівництві. Дякую Олександру Корнійчуку за ту важливу роботу, яку він виконував на посаді Голови Хмельницької ОДА. Новопризначеному Голові Хмельницької ОДА Вадиму Лозовому бажаю успіху, адже його успіх на посаді – це успіх громади, області та усієї України.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 19. Mai 2018

 

Президент призначив нового очільника Хмельниччини Вадима Лозового

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Хмельницької області представив активу області новопризначеного голову Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового.

Президент подякував Олександру Корнійчуку за ту важливу роботу, яку він виконував на посаді Голови Хмельницької обласної державної адміністрації. «Ми з ним провели консультації. Він переходить на іншу роботу, залишаючись в орбіті Президента. Буде радником Президента і зараз отримає ще інші напрямки відповідальності», – повідомив Глава держави.

Президент зазначив, що підтримав пропозицію Уряду, яка була внесена щодо призначення на посаду голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового.

Він повідомив, що підписав відповідний Указ та вручив новому керівнику посвідчення.

«Я хочу щиро побажати успіху, бо успіх Вадима Лозового – це успіх громади, успіх області, успіх України», – сказав Президент та звернувся до депутатів обласної ради і закликав їх до єдності у прийнятті рішень.

Глава держави також зауважив, що Вадим Лозовий є людиною, яка представляє реальний сектор економіки. «І це є першим завданням, яке я ставлю як Президент – принципове забезпечення зростання економіки, залучення інвестицій, підвищення зарплат. Робити все для того, щоб забезпечити на Хмельниччині інвестиційний та економічний бум», – наголосив Петро Порошенко.

Президент особливо наголосив на важливості забезпечення належних умов для розвитку малого та середнього бізнесу, сприяння фермерським господарствам.

Новий голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, в свою чергу, подякував за довіру та наголосив, що розуміє відповідальність, яка на нього покладена. «Я впевнений, що разом з депутатським корпусом обласної ради, разом з Вашою командою, з усіма людьми, яким не байдуже доля Хмельниччини ми будемо досягати найвищих показників і Хмельницька область буде одною з найкращих», – сказав він.

Джерело

 

Я не дозволю зупинити темпи реформ – Президент про євроатлантичний поступ України

«Ми будемо рішуче продовжувати наступ в реформах. Я не дозволю зупинити темпи реформ», – наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на зустрічі з активом Хмельницької області.

«Я впевнений в тому, що коли ми об’єднані, все у нас буде добре – і в Європу повернемося, і в НАТО вступимо. Причому двері відкриті ще з 2008 року. Нам потрібно зробити внутрішню роботу», – підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що Парламент підтримав у першому читанні ініційований ним законопроект про національну безпеку: «Дуже сподіваюсь, що у червні на саміт НАТО ми зможемо представити уже проголосований і підписаний Закон».

Глава держави зазначив, що сьогодні в Україні відзначають День Європи. За його словами, раніше це святкування було лише пустою формальністю і держава не вживала жодних кроків для того, щоб врешті решт зруйнувати зв’язки України з Радянським Союзом і з Російською імперією і повернутися до родини європейських народів.

«Лише за останні чотири роки, з перших днів мого президентства, ми підписали Угоду про асоціацію. І не просто підписали, не просто ратифікували її синхронно з Європарламентом і забезпечили, незважаючи на шалену протидію Росії, її ратифікацію у 28 країнах ЄС. Не просто зробили 144 реформи і прийняли те, у що багато євроскептиків не вірили, в тому числі у Верховній Раді», – зазначив Глава держави. Він нагадав, що з 11 червня минулого року запрацював безвізовий режим з ЄС.

Президент також нагадав, що вчора Уряд прийняв рішення щодо імплементації підписаного ним документу щодо безвізового режиму з державою Катар. Також низка інших країн підписали угоди з Україною про запровадження безвізового режиму.

«Більше 117 країн відкрили двері для українців і український біометричний паспорт увійшов у 30-ку найбільш привабливих паспортів світу», – зауважив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що безвіз із Шенгенською зоною, з Європейським Союзом був принциповим питанням для української влади.

Джерело

 

Кожна копійка з місцевих бюджетів має бути інвестована в розвиток громади – Глава держави

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент Петро Порошенко зазначив, що у тісній співпраці з Парламентом в Україні впроваджуються величезні реформи – перша з яких децентралізація.

«У 2018 році вперше у зведеному державному бюджеті частка місцевих бюджетів складає 51%», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що його принципова позиція – левова частина грошей через реалізацію програми децентралізації має бути віддана громадам.

Водночас, він зауважив, що висловлюються певні ініціативи, щоб не використовувати ці кошти на розвиток місцевих громад, а покласти гроші місцевих бюджетів в банк на п’ять років і таким чином заробляти на депозитах. «Друзі, у нас тут що банківський бізнес чи служіння народові?», – зазначив він.

Петро Порошенко підкреслив: «Кожна копійка має бути інвестована в школу, дитячий садок, нову дорогу, освітлення, побудову програми сільської медицини».

Президент наголосив на неприпустимості використання цих коштів для намагань підкупити виборців: «Зупиніться, вам гроші давали не для цього. А ні – буде прийнято рішення, яке буде контролювати напрямки використання бюджетних грошей, регламентувати це».

«Нам вдалося значно збільшити державний бюджет, більше ніж в два рази, а місцеві бюджети зросли в 3-4 рази, бюджети розвитку у 5-6-7 разів, а деінде в 12 разів за 3,5 роки», – сказав Глава держави.

Він додав: «Коли дали гроші, ресурси, тепер ми маємо право спитати – а як працює кожна копійка на українця, якому зараз дуже не легко?».

Глава держави зазначив, що на оборону і безпеку держави нині витрачається 6% ВВП. Він наголосив, що воїни української армії мають належне матеріальне, технічне, фінансове забезпечення «Створена нова українська армія, яка є оплотом української незалежності і українського суверенітету», – зауважив Петро Порошенко.

За його словами, незважаючи зовнішню агресію Україна продовжує впровадження реформ та щоденно змінюється – будівництво доріг, реформа освіти, медичної галузі, проект розвитку сільської медицини, будівництво житла для контрактників в армії.

Глава держави зауважив, що все це реалізується частково і за рахунок повернення грошей, які були вкрадені у народу України клікою Януковича.

Джерело

 

Президент поставив завдання новому очільнику Хмельниччини з розвитку регіону

Президент Петро Порошенко поставив завдання із розвитку регіону новому голові Хмельницької обласної державної адміністрації Вадиму Лозовому.

«Які у мене є побажання? Перше – підвищення заробітної плати», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами середня заробітна плата в країні стрімко наближається до 9 тис. грн. «Скільки зараз середня заробітна плата в Хмельницькій області? Трохи більше 6,5 тис. грн. А що Хмельницька область гірша за інші? Чому ми знаходимось на одному з останніх місць в Україні?», – звернувся до присутніх представників області Глава держави

«А потім ми скаржимось: а чому ж від’їжджають люди закордон? Тому, що потрібно робити рішучі кроки, забезпечуючи зростання заробітної плати. Ми свою справу будемо робити», – зауважив він.

Він нагадав про підвищення розміру заробітної плати вдвічі до 3200 грн, потім підвищення до 3700 грн. «Я поставив завдання вийти на рівень 4000 грн до кінця року. І це не межа», – додав Петро Порошенко.

Глава держави також наголосив на важливості забезпечення прямих іноземних інвестицій в область: «Кожен інвестор буде щасливим прийти і працювати. Працьовиті люди, унікальні можливості для інвестицій».

За словами Петра Порошенка, в державі створено унікальний клімат для інвестицій і на цьому влада не буде зупинятись.

Глава держави нагадав, що нині Україна займає 76 місце в рейтингу Doing business. Він також зауважив, що МВФ, Світовий банк, Європейська комісія, Європейська Рада, інші міжнародні партнери України відзначають значний прогрес у розвитку України.

«Це наша з вами спільна робота і будемо продовжувати роботу», – підкреслив Глава держави. Він також наголосив, що на законодавчому рівні буде заборонено втручання силових органів у роботу бізнесу та запроваджено Національне бюро фінансової безпеки. Також будуть внесені зміни до податкового законодавства.

Джерело