У Києві СБУ затримала власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористи

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю спільно з Головним слідчим управлінням СБ України затримали у Києві власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористичні організації «Л/ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що власники підприємства на території тимчасово окупованої Луганщини продовжили виробництво медичних виробів. Продукцію ділки поставляли, зокрема, для потреб незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л/ДНР». Співробітники СБ України задокументували, що ділки щомісяця сплачували до «бюджетів» сепаратистів у середньому 500-600 тисяч російських рублів.

Під час санкціонованих обшуків у менеджменту підприємства співробітники СБУ вилучили, зокрема, документацію та банківські картки, які підтверджують протиправну діяльність.

Власницю фірми затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисниці оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності підприємства та фінансування терористичних організацій.

Джерело

Автор