Додаткові надходження від митниці минулого року становили 70 млрд грн

Додаткові надходження від роботи митниці минулого року становили 70 млрд грн. І це стало можливим завдяки скасуванню тіньових схем та ефективній боротьбі з корупцією на кордоні. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«Надходження від митниці до бюджету України зростають, кошти від боротьби з тінню у минулому році дали плюс 70 млрд грн, – сказав Прем’єр-міністр. – Ми вже оголосили тендер на закупівлю сканерів, які будуть протидіяти махінаціям на митниці».

Він нагадав, що по лінії Державної фіскальної служби є ще одне конкретне досягнення – знищення схеми відмивання коштів податку на додану вартість. «Тепер все відбувається чітко, без жодних проблем», – сказав Володимир Гройсман.

Разом з тим, він закликав парламентарів комплексно дивитися на роботу ДФС та активно реагувати на випадки порушення законодавства чи тиску на бізнес не тільки з боку фіскальних органів, а й інших правоохоронних органів, які час від часу все ще зловживають своїми повноваженнями.

Джерело

Автор