Павло Клімкін закликав Раду Європи рівнятися на Сенцова, Балуха та Абдуллаєва у захисті своїх принципів

18 травня 2018 року Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у 128 засіданні Комітету міністрів Ради Європи на рівні глав зовнішньополітичних відомств, що відбулося в Ельсінорі, Данія.
Павло Клімкін взяв участь у дискусії міністрів, присвяченій актуальним викликам демократичній безпеці в Європі, та заявив, що єдиною ефективною відповіддю на такі виклики є безумовна відданість справедливості та її дієвий захист.

Глава зовнішньополітичного відомства України зазначив, що більше 60 громадян нашої держави, які кинули виклик країні-агресору, та наразі утримуються Росією як політичні в’язні в Криму та на території РФ, є прикладом такої боротьби за справедливість.

П. Клімкін також привернув увагу присутніх до оголошення Олегом Сенцовим безстрокового голодування та закликав присутніх міністрів, а також Раду Європи загалом, активно долучитися до звільнення українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються Росією.

Він також привернув увагу до ситуації довкола Володимира Балуха та Узейра Абдуллаєва і наголосив, що українські політв’язні в Росії та на окупованих територіях Криму та Донбасу рішуче захищають справедливість та принципи, у які вірять.

«Сподіваюся, наші дискусії у Раді Європи та подальші дії будуть гідними тих людей, які мають достатньо сміливості та відданості відповідати на виклики беззаконня та свавілля, які Росія принесла в Європу», – наголосив Клімкін.

Міністр окремо згадав про вшанування цього дня річниці депортації кримських татар, подякував партнерам України в Комітеті міністрів РЄ за ухвалене минулого року окреме рішення щодо ситуації в Криму та висловив сподівання на його імплементацію.

У рамках засідання Міністр повідомив про прийняте Урядом України рішення здійснити добровільний внесок до бюджету Ради Європи.

П. Клімкін окремо подякував міністрам за масштабну програму зі сприяння реформам в Україні, що реалізується за безпосередньої та вагомої підтримки Європейського Союзу та низки держав-членів, зокрема в рамках Плану дій РЄ для України на 2018 – 2021 роки.

Джерело

 

Міністерська зустріч Ради Європи проходила в Елсінорі – в тому місті, де Шекспір «поселив» Гамлета. Тому багато моїх…

Gepostet von Pavlo Klimkin am Freitag, 18. Mai 2018

Автор