Навіщо відкрили міст у Крим?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

На цікаву обставину звернув увагу Литовченко у «Вата.ТВ». 30 квітня російський уряд видав Розпорядження, за яким роботи з забезпечення безпеки транспортного переходу Керченського мосту зсунуто на 30 вересня – для автопокриття, і на 1 грудня 2019 р. – для мосту взагалі. Вже 15 травня Путін відкрив Кримський міст. І російський уряд своє розпорядження НЕ відмінив.

Тобто виходить так, що Москва відкрила рух по мосту, за безпеку якого вона НЕ несе відповідальності? З якою метою?

Ще одне. Російська преса зараз хором обговорює системи безпеки Кримського мосту – мовляв клята Україна спить і бачить, як би міст підірвати. Побоювання очевидне, якщо навіть гіпотетично уявити собі, що нам удасться пошкодити міст – для нас це знесення самобуду, а для світу – внутрішня справа України. Бо для всього світу Крим – український, а побудований Москвою міст – типовий самобуд. Москва ані в суд на нас подати не зможе, ані офіційні претензії пред’явити.

Скажу чесно – я сильно сумніваюся, що ми здатні здійснити підрив або якесь інше пошкодження цього мосту. Я знаю як підривали залізничні мости у Другу Світову війну – там цілі операції проходили. Ми зараз навіть гіпотетично таких можливостей не маємо.

Проте! Тепер будь-яку аварію на небезпечному мосту можна буде залюбки списувати на українську диверсію – звісно, «кляті укропи» все спростують, а клятий Захід не помітить. Українські ДРГ всюдисущі, кожен терорист ДиРи те підтвердить. В разі ж якщо в наслідок аварії на мосту загинуть люди – згадуємо розпорядження уряду РФ. Типу, хто росіян примушував кататися по небезпечних мостах?

Зважте. По мосту, за безпеку якого Москва офіційно відповідальності не несе, лише за перший день проїхали 20 000 авто, за російськими даними. Це навантаження, вібрація. І так день за днем. Протягом усього літа. Наслідки зрозумілі?

І отут саме цікаве. Ви знаєте, для фірми-підрядника Кримський міст, який постійно тріщить, просідає і хитається, набагато вигідніший, ніж міст, який просто виконує свої функції. Чому? Бо гроші підряднику на ремонтні та додаткові будівельні роботи виділятимуть зі свистом – сам Путні відкрив міст! Іміджевий проект! А враховуючи те, що головний підрядник – фірма тренера Путіна зі дзюдо… І враховуючи параною Путіна щодо іміджевих проектів…

Шановні, це ж не міст – це клондайк! Будівництво – без кінця!

Звісно, допоки бюджет РФ гроші даватиме.