Робоча поїздка Президента до Дніпропетровської області (фото, відео)

Президент проінспектував хід будівництва дороги державного значення «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь»

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився з ходом ремонтних робіт автомобільної дороги державного значення «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь» (Н-08).

Глава держави зазначив, що будівництво та капітальний ремонт доріг є одним з пріоритетів держави, зокрема і у Дніпропетровській області.

«Це те, про що роками мріяли мешканці області. За 26 років так і не дочекалися. Сьогодні – перший прорив, перші 12 кілометрів мають бути побудовані цього року», – сказав Петро Порошенко та додав, що вже виділені кошти у повному обсязі відповідно до проектної документації.

Петро Порошенко також зазначив, що будівництво доріг стало можливим завдяки президентському загальноукраїнському експерименту по залученню коштів від перевиконання митних надходжень. При цьому він додав, що ця ініціатива має також «потужну антикорупційну складову».

Президент також наголосив, що саме децентралізація дозволила спрямувати кошти на будівництво доріг з місцевих та обласних бюджетів.

Петро Порошенко особливо підкреслив, що у 2018 році більше 50% у зведеному бюджеті України складають кошти місцевих бюджетів.

«А це і дороги, це і школи, і дитячі садки, і освітлення вулиць. Там, де є ефективна місцева влада, яка інвестує, будує, ремонтує, мешканці одразу можуть побачити переваги програми децентралізації», – наголосив Президент та подякував Парламенту і Уряду за підтримку цієї реформи.

Виконуючий обов’язки начальника Служби автодоріг Дніпропетровської області Владислав Живодченко розповів Президенту про виконані роботи.

Ознайомлююсь з ходом ремонтних робіт ділянки автомобільної дороги державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

 

У 2017 році за рахунок Дніпропетровського обласного бюджету в населених пунктах області виконано капітальний ремонт асфальтового покриття 160 вулиць комунальної власності загальною площею 751,56 тис. м2 (орієнтовно 125 км) на загальну суму 666,379 млн грн. За рахунок державного бюджету на автомобільних дорогах загального користування державного значення виконані роботи з поточного середнього ремонту протяжністю 67,4 км на загальну суму 649,1 млн грн.

У 2018 році очікується субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 608 421,2 тис. грн., в рамках реформування системи управління дорожнім господарством, зокрема передачі зазначених доріг зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України до сфери управління обласних державних адміністрацій.

Джерело

 

Президент відкрив реконструйовану школу на Дніпропетровщині: Будується нова українська школа – новий освітній простір

Відкриття реконструйованого комунального закладу освіти «Солонянське навчально-виховне об’єднання «Солонянська середня загальноосвітня школа № 1 І-ІІІ ступенів

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

 

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого комунального закладу освіти «Солонянське навчально-виховне об’єднання «Солонянська середня загальноосвітня школа № 1 І-ІІІ ступенів – Центр позашкільної освіти» (опорний заклад) Солонянської селищної об’єднаної територіальної громади Дніпропетровської області.

«Велике щастя бачити щасливі обличчя дітей, які дивляться на нову модернізовану українську школу», – сказав Петро Порошенко. Глава держави зазначив, що Україна із запровадженням освітньої реформи, яка була ним ініційована та підтримана Парламентом, входить до європейського освітнього простору.

«Вже надруковані перші мільйони підручників для першокласників. Перші мільйони, які по-новому розкривають бачення місця України в світі, по-новому розкривають нашу історію», – сказав Глава держави.

Він висловив впевненість, що «ті першоклашки, які стоять зараз тут з нами, точно будуть жити в Україні – країні Європейського Союзу».

Президент також подякував місцевим мешканцям за ініціативність та підтримку ідей децентралізації.

«Я, як Президент, започаткував програму децентралізації. Децентралізація – це забрати гроші з Києва і передати громаді. Це скоротити відстань між дитиною, батьками, громадою і владою», – підкреслив Петро Порошенко. «Всі рішення мають прийматися тут – яку лікарню будувати, яку дорогу, яку школу», – додав він.

«Будується нова українська школа – новий освітній простір», – сказав Петро Порошенко та повідомив, що в Україні принципи нового освітнього простору впроваджуються вже у 115 українських школах по усі й країні. При цьому Президент наголосив, що Дніпропетровщина стала одним з лідерів серед областей зі створення в опорних школах такого простору.

«Основні особливості цих шкіл ви можете побачити одразу – дуже особливий і креативний дизайн», – сказав Глава держави та запитав дітей чи подобаються їм нова школа та кольори, в які вона розфарбована і діти відповіли, що їм подобається така школа. Президент зауважив, що йому така школа також подобається.

Глава держави також зазначив, що і всередині школи дітям буде надзвичайно цікаво: «І діти захочуть іти до цієї школи». Він додав, що освітній заклад обладнаний комп’ютерами, Wi-Fi та доступом до Інтернету, створені умови для інтерактивної освіти, є доступ до найкращих світових технологій.

«Уявіть собі, що школа була збудована, як кажуть, ще за царя Панька, 1905 року. Але, подивіться, як сучасно вона виглядає, після того, як ми з вами об’єдналися і зробили велику і дуже корисну справу. Це будується точно не для Президента і точно не для влади. Частково для батьків, але точно для наших дітей і нашого майбутнього», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, за цей короткий час українці об’єднали всі сили, можливості, гроші. «Крім того, що ми побудували нову армію, крім того, що ми захистили країну, нашим першим пріоритетом має бути освіта. Бо освіта – це не є видатки державного бюджету. Освіта – це інвестиції держави у майбутнє. Думаю, що сьогодні ці інвестиції спрямовані у правильному напрямку», – наголосив він.

«Я радий зустрічі з вами – з колективом закладу освіти, який взявся за справді добру, державницьку справу з підготовки до життя нових українців в нових умовах. Ви першопроходці у впровадженні концепції «Нова українська школа». Ви першопроходці у впровадженні концепції нової інклюзивної освіти. Ви – вагомий і великий крок України в Європу», – зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив: «Я переконаний, що сьогодні у цій школі кожен випускник буде справжнім патріотом, справжнім професіоналом, справжньою особистістю і справжнім іноватором. Я хочу подякувати за це окремо вчителям, бо нинішня малеча – це є майбутні вчителі, лікарі, вчені, будівельники і майбутні воїни».

Президент також зауважив, що сьогодні у День вишиванки більшість учнів прийшли на відкриття школи у вишиванках. «Дивлячись на них – я пишаюся майбутньою Україною і з великим оптимізмом дивлюся у майбутнє».

«І наостанок. Дозвольте тепер, аби Президент України вручив президенту шкільного самоврядування Оксані Колодченко сертифікат на книги для шкільної бібліотеки. Це – спеціальне видання подарункових творів українських класиків», – повідомив Петро Порошенко.

Після перерізання символічної стрічки та урочистого відкриття Глава держави оглянув приміщення навчального закладу, зокрема кабінети біології, хол «вільна бібліотека», кабінет початкових класів, зону відпочинку та спортивні майданчики. Він також поспілкувався з учнями, педколективом та батьками.

Джерело

 

Ми разом відкриваємо світ щастя і світ спілкування – Президент про інклюзивну освіту в новій школі на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині живуть справжні патріоти.Було приємно побачити, що усі діти у Солоному прийшли до школи сьогодні у вишиванках. Молодці!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

 

Під час відкриття реконструйованого закладу освіти «Солонянське навчально-виховне об’єднання «Солонянська середня загальноосвітня школа № 1 І-ІІІ ступенів – Центр позашкільної освіти» на Дніпропетровщині Президент Петро Порошенко підкреслив, що в цій «новій і сучасній школі з величезною повагою ставляться до дітей з особливими потребами».

«Нарешті, українці вивчили таке поняття, як інклюзивна освіта. Якщо раніше дітей з особливими потребами сором’язливо не помічали, не враховували особливості їх життя, і які вимушені були вчитися вдома та бути відрізаними від спілкування зі своїми однолітками, сьогодні ситуація абсолютна інша», – підкреслив Петро Порошенко.

«Ми разом для них відкрили світ щастя, світ спілкування. Вони живуть повноцінним життя. А для цього потрібно було дуже небагато – започаткувати систему ресурсних центрів інклюзивної освіти, включити це в Закон про освіту, зробити безбар’єрні школи, ліфти. І це змінило життя десятків і сотень тисяч»,- додав Президент.

27 грудня 2017 року дружиною Президента України Мариною Порошенко у приміщенні Солонянської середньої загальноосвітньої школи № 1 цієї школи було відкрито перший в області Інклюзивно-ресурсний центр.

Заклад є дослідно-експериментальним майданчиком з апробації нового освітнього стандарту в рамках концепції «Нова українська школа». У школі здійснюється інклюзивна освіта для дітей з особливими освітніми потребами. Функціонує соціально-психологічна служба, постійно працює медична сестра.

Школа також задіяна у Всеукраїнських проектах «Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу», «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах», Міжнародних проектів «Демократична школа», «Go Camps 2017» у рамках співпраці з громадською організацією Go Global, дослідно-експериментальній роботі «Розвиток громадянських компетентностей в Україні в умовах загальноосвітньої школи» та «Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM-освіти», навчальній програмі Європейської Комісії «eTwinning Plus».

Учні закладу є переможцями та призерами Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, інтелектуальних та спортивних конкурсів, змагань.

Джерело

 

Ми з вами є рушійною силою змін – Президент лікарям Дніпропетровської лікарні ім. І.І.Мечникова

Радий, що висококваліфіковані лікарі не виїжджають за кордон, а залишаються в Україні, бо мають змогу працювати з найсучаснішим обладнанням. Вдячний лікарні імені Мечникова, яка рятує життя наших воїнів.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

Президент Петро Порошенко відвідав Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені І.І.Мечникова, де поспілкувався з пораненими бійцями та медичними працівниками. Глава держави також ознайомився із започаткованим проектом «Новітні ендоскопічні технології: мінімальні втручання, максимальна ефективність операцій», оглянув Центр інноваційної хірургії лапароскопічного лікування, ургентний операційний блок.

Глава держави поцікавився у лікарів медичного закладу тим, які зміни відбулися за останній період в роботі лікарні. Медики зазначили, що за останній час відбулося багато значущих змін, відбувся перехід на новий рівень надання допомоги, також застосовується нова тактика такої допомоги. Крім того, лікарня достатньо забезпечена необхідним обладнанням та матеріалами для надання допомоги.

«Ми з вами є рушійною силою змін. Ті, хто вірять в Україну», – звернувся до медиків Петро Порошенко.

Президент нагадав про впровадження реформи медичної галузі, а також підкреслив, що держава підтримуватиме освітні програми для лікарів, в тому числі і в європейських країнах. «Так само, як ми зробили армію, коли не ми до них, а вони до нас їдуть вчитися як боронити державу. Я дуже мрію, щоб і до наших лікарів з усього світу їздили вчитися, як вони працюють», – водночас сказав Глава держави.

Президент зазначив, що за останні чотири роки українські військові лікарі врятували тисячі життів українських воїнів та висловив слова вдячності за цей подвиг. Також він підкреслив, що «наші медики набули безцінного досвіду в практичній площині».

Петро Порошенко привітав медиків зі Святом Вознесіння Христового та Днем вишиванки.

З 9 травня 2014 року Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова надає допомогу особам, які отримали поранення під час бойових дій в зоні проведення АТО. У поранених та травмованих із зони АТО переважно вогнепальні переломи кісток кінцівок; проникні торакоабдомінальні поранення, баротравма вибуховою хвилею, вогнепальні поранення головного мозку, хребтово-спинальні поранення, опіки, сполучена та комбінована травма.

В лікарні утворено Центр інноваційної хірургії, до якого входитимуть профільні хірургічні відділення, планові та ургентні операційні блоки, ангіографічний комплекс та навчальна частина. Щорічно в лікарні ім. І.І.Мечникова виконується понад 20 тисяч операцій. Відкриття Центру дозволить більше половини втручань проводити з мінімальною травматизацією та операційним ризиком. Вже до кінця 2018 року заплановано провести близько 5 тисяч операцій з використанням поставленої ендоскопічної техніки, а наступного року виконати понад 10 тисяч мініінвазивних оперативних втручань.

Джерело

 

Президент помолився за Україну та єдину помісну православну церкву у храмі на честь ікони Божої матері у Дніпрі

Президент Петро Порошенко взяв участь у молебні за Україну та єдину помісну православну церкву у Єпархіальному храмі на честь ікони Божої Матері “Несподівана радість” УПЦ КП у Дніпрі.

Молебень провів Єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон.

Президент подякував за спільну молитву. “Дуже важливо, коли ми спільно молимось Богу і просимо благословити нашу державу, яка проходить зараз величезні випробування, благословити багатостраждальний український народ і Божої допомоги, щоб наш народ виборов право мати українську православну помісну церкву”,- наголосив Глава держави. Президент нагадав, що Верховна Рада більшістю підтримала звернення до Вселенського Патріархату, також представники УПЦ КП, УАПЦ та інші підписали звернення. “Зараз та хвиля, яка пішла по Україні, серед українського народу підтримки цього звернення, цієї надії. Головне, що відбувається – це молитва. Те, про що закликали церковні ієрархи, просив український президент – лише дві речі: молитися і боротися за українську церкву. І я вірю, що Господь нам її пошле”, – зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що нещодавно молився у храмі на Київщині разом з представниками УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ та УПЦ МП. “Ви б бачили як світилися очі вірян. Вони починають вірити, що ми дуже наблизились до того, щоб всі об’єдналися”, – наголосив він. Президент нагадав про випадки, коли родичам загиблих відмовляли у відспівування через іншу конфесію.

“Важливо, щоб українці мали свою власну українську дорогу до Бога і свою власну українську церкву. Наголошую, що це не є політичне питання. Це питання сувереності нашої держави, існування нашої держави, незалежності, бо незалежна помісна церква є атрибутом держави. Ми дуже велику ціну заплатили за право бути державою”, – наголосив Президент.

Глава держави також поспілкувався з учнями недільної церковно-приходської школи та прихожанами храму.

Джерело

Президент відвідав підприємство «Firefly Україна», яке займається розробками в космічній галузі

Президент Петро Порошенка ознайомився з роботою підприємства «Firefly Україна» на Дніпропетровщині.

Глава держави оглянув експериментальне виробництво, а також розробки та готову продукцію підприємства. Президенту були продемонстровані, зокрема 3D-принтер, який виготовляє елементи ракетних двигунів, електрореактивний двигун, макети космічного зондування Землі в оптичному діапазоні і апаратно-програмний комплекс, ракети-носії – Firefly α і Firefly β.

Firefly Aerospace – приватна американська аерокосмічна компанія з головним офісом в Остіні (Техас, США), яка розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос.

Компанія є прихильником ідеї «Нового космосу» – руху в аерокосмічній галузі, мета якого – відкрити доступ до космосу більшому колу зацікавлених фізичних та юридичних осіб за рахунок зниження вартості запусків і подолання адміністративних і логістичних обмежень, пов’язаних із залежністю від національних космічних інститутів.

Призначення R&D центру в Дніпрі («Фаєрфлай Аероспейс Україна») – проведення досліджень та експериментальних розробок у сфері технічних і природничих наук.

Джерело

 

Наша вишиванка – об’єднує країну – Президент під час флешмобу до Дня вишиванки у Дніпрі

У вишиванки від Закарпаття до Луганщини – різні орнаменти. Але вона – одна. Коли ми бачимо один одного у вишиванці – одразу ж ідентифікуємо себе як українців. Цей символ характеризує нас, як єдину націю, єдиний народ!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

Президент Петро Порошенко взяв участь у флешмобі «Взори вільних», присвяченому Всесвітньому дню вишиванки, який відбувся на площі між будівлями Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради. Разом з учасниками заходу Глава держави взяв участь у створенні фінальної композиції «Україна» – карта України в орнаменті.

Глава держави звернувся до учасників акції та привітав із Днем вишиванки.

Президент зазначив, що в України є свої державні символи – державний синьо-жовтий Прапор, державний Герб, який ще з часів святого Володимира, державний Гімн. «Але є символи української нації і українського народу, які не гірше за герб, гімн, прапор, характеризують Україну і українців», – зазначив він.

«Це є наша українська вишиванка. Різні орнаменти – від Закарпаття до Луганщини. Але вона є одна. Байдуже чи вона вишита мамою, чи це  принт. Але, коли ми бачимо один одного у вишиванці, ми одразу ж ідентифікуємо – то є українець, або українка», – зазначив Глава держави.

Президент наголосив: «І я дуже тішуся, що нашу любов до вишиванки ніхто не зміг з нас вибити. Пам’ятаєте пісню Дмитра Павличка «Два кольори»? За неї люди йшли у в’язницю. Вона ідентифікувала українця і Україну як майбутню державу».

За словами Глави держави, сьогодні в Дніпрі, який з 2014 року є форпостом українськості проводиться фантастичний флешмоб на День української вишиванки. «Місто, яке не дало розповсюдитись сепаратистській отруті. Місто, яке довело свою українськість», – додав він.

Президент зауважив, що цю акцію побачить не тільки вся Україна, а й весь світ. Він додав, що важкі випробування, які випали на долю багатостраждального українського народу, об’єднали  наш народ. «Українці – найкраща нація в світі. Ми об’єднані і ніхто нас не розколе. Зараз об’єднується українська церква у єдину помісну православну церкву», – зазначив він.

Вдячний дніпрянам за надзвичайно теплий прийом!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 17. Mai 2018

Президент подякував мешканцям міста за ініціативу цього флешмобу і побажав, щоб з кожним роком учасників цього дійства ставало все більше. «Щоб українці перемагали, що в Україну повернувся мир, щоб країна була об’єднаною. І функції об’єднання виконує наша вишиванка», – сказав Петро Порошенко.

Метою заходу є відтворення за допомогою кольорових «модулів» вишивки історико-етнографічних регіонів України. У флешмобі задіяні 1560 осіб.

Президент також поспілкувався з майстрами народної творчості.

Джерело

Автор