Хороші новини. 16 травня 2018 року

Алла Комарова

Час гарних новин на Радіо Тисячі Мазеп настав! У середу, 16 травня, ви пропустили, що:

В Україну вперше за останні 20 років прилетять винищувачі F-15. Багатонаціональне навчання «Чисте небо – 2018» планується провести восени цього року на Хмельниччині та Вінниччині. В рамках проведення навчань особовий склад Повітряних Сил ЗС України у взаємодії зі своїми іноземними колегами отримають практичний досвід сумісно здійснювати планування та управління повітряними місіями та безперешкодно виконувати завдання з силами НАТО в об’єднаному середовищі.

Шведські компанії H&M та IKEA вирішили зайти на український ринок. Минулого року товарообіг між нашими країнами збільшився на 4,2% у порівнянні з 2016 р. Вихід нетолерантних до корупції шведських компаній на український ринок є позитивним сигналом для інших інвесторів, заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Кабінет міністрів України затвердив угоди про взаємне скасування візових вимог з Катаром і Антигуа і Барбуда. Це стали 84 та 85 країни, куди українець має право подорожувати без оформлення візових документів.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами в січні-березні 2018 року зросло на 16% порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Російський виробник та постачальник хімічних добрив ЕвроХим, підконтрольний російському мільярдерові Андрію Мельниченку, пішов з ринку України. Нехай щастить, як то кажуть 😂

Український розробник комп’ютерних ігор GSC Game World приступив до розробки культової комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. 2. Її вихід запланований на 2021 рік.

💻 Український розробник комп'ютерних ігор GSC Game World приступив до розробки культової комп'ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. 2. Її вихід запланований на 2021 рік.#Opendata #Суспільнеоко #ДобраНовина #гра #STALKER2

Gepostet von Суспільне Око am Mittwoch, 16. Mai 2018

За оперативною оцінкою Держстату, у I кварталі 2018 ВВП зріс на 3,1% у порівнянні з аналогічним періодом у 2017. З урахуванням сезонного фактору ВВП зріс на 0,9% у порівнянні з попереднім кварталом.

Кабінет Міністрів України схвалив добровільний внесок України до Ради Європи в сумі $400 тис. «Є практика добровільних внесків до Ради Європи. Нам це дуже важливо для того, щоб перебити спроби Росії маніпулювати реформою Ради Європи і маніпулювати порядком денним Ради Європи», – заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«ПриватБанк» та український стартап MAWI Solutions представили платіжний браслет MAWI Pay з технологією безконтактної оплати Mastercard. Браслет дозволяє оплачувати товари й послуги безконтактно, просто приклавши пристрій до платіжного термінала. Аутентифікація власника браслета відбувається за допомогою електрокардіограми. Якщо браслет одягти на руку сторонньої людини, то пристрій відключить функцію платежів.

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) буде експортувати субстанцію натурального походження для лікарського засобу в Португалію.

Корпорація Toshiba пропонує свої послуги з модернізації обладнання з впровадженням заходів з підвищення потужності Запорізької АЕС. Фахівці Toshiba також озвучили, що японська сторона має намір співпрацювати з Україною і в виготовленні та модернізації турбін для ядерно-енергетичних об’єктів. Найближчим часом Toshiba планує підписати меморандум з найбільшим в Україні виробником турбінного обладнання – АТ «Турбоатом».

Автор