НСК “Олімпійський” підготовлено до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018 на 100% (фото)

На сьогодні роботи на НСК “Олімпійський” виконані на 100 відсотків, закінчується документальне оформлення, проведено тестування всіх систем. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов 16 травня, перевіривши завершення ремонтних робіт до фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА.

Міністр зазначив, що відповідно до проекту, ремонт стадіону тривав близько чотирьох місяців. З державного бюджету було виділено 103 мільйонів гривень. Весь комплекс робіт, з якого складався капітальний ремонт, був проведений через систему ProZorro, наголосив Міністр.

Міністерство і УЄФА протягом всього терміну ремонту здійснювали контроль за виконанням робіт в режимі реального часу. Комплекс складався із капітального ремонту даху, інформаційних мереж стадіону, інженерних мереж енергозабезпечення, мереж водопостачання та водовідведення, налаштування системи пожежогасіння, подачі електроенергії, мереж освітлення арени стадіону, електричних мереж, вентиляції, гідроізоляції, благоустрою території стадіону та внутрішніх приміщень стадіону тощо.

“18 травня комісія УЄФА буде проводити стрес-тестування всіх систем, які вводяться в експлуатацію. До цього, наприкінці цього тижня ми отримаємо свідоцтво про введення в експлуатацію від Державної архітектурно-будівельної інспекції”, – наголосив Ігор Жданов.

За словами Міністра, нині система відеоспостереження налічує 500 камер, які дають чітку та ясну картину, що дозволить відслідковувати всі хуліганські дії і потім відправляти відповідні фотографії до Національної поліції для вжиття відповідних заходів. До початку ремонтних робіт функціонувало близько 300 камер, які давали не дуже гарне розширення.

Наразі, стадіон перевірятиме комісія УЄФА, буде проведено тестування всіх систем, які вводяться в експлуатацію. “Думаю, ми з честю проведемо фінал Ліги чемпіонів УЄФА – 2018”, – наголосив Ігор Жданов.

Нагадаємо, 15 вересня 2016 року на конгресі УЄФА в Афінах було прийняте остаточне рішення про проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів 2017/2018 в Києві, на НСК “Олімпійський”.

Джерело