Марина Порошенко відвідала допрем’єрний показ фільму «Як тебе звати?» про дітей-переселенців (фото)

15 травня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала допрем’єрний показ документального фільму режисерів Ірини Громозди та Світлани Залоги «Як тебе звати?» про дітей-переселенців.

У стрічці показано історії трьох сімей, які постраждали від військових дій на Сході України: хтось вчасно встиг втекти чимдалі, хтось досі вагається, а комусь просто не дали часу на роздуми. Ці діти з «сірої зони» за мить стали дорослими. Коли їх питаєш звідки вони, у відповідь – «там, де танки». Сидіти у підвалах, гратись на замінованій землі, засинати під звуки вибухів – стало нормою їхнього життя. Вони не питають «чому?!», вони просто чекають, коли все скінчиться…

«Події у фільмі – це частина сучасної історії України. Війна змусила понад 1,5 млн українців залишити свої домівки і починати життя спочатку. Це своєрідний іспит на зрілість нації, який ми проходимо, щоб утвердити свою національну ідентичність», – сказала Марина Порошенко.

Фільм «Як тебе звати?» подано для включення у програму Одеського міжнародного кінофестивалю 2018 року.

Довідка: Станом на 14 травня, в Україні на обліку перебувають понад 1,5 млн переселенців з окупованого Росією Донбасу й анексованого Криму. Серед них – понад 230 тисяч дітей були вимушені покинути свій дім. Документальний фільм «Як тебе звати?» створено за підтримки Уряду Німеччини та є складовою масштабної інформаційної кампанії «Ти серед своїх. Будемо разом», яка проводиться Представництвом ЮНІСЕФ в Україні.

Джерело

Автор