Верховний Суд відмовив комерційній структурі у перегляді судових рішень, які стосуються скверу Небесної сотні

Верховний Суд не допустив до розгляду заяву товариства, яке наполягало на перегляді судових рішень, постановлених за позовом прокуратури міста Києва, про повернення у державну власність земельних ділянок на вул. Михайлівській та Михайлівській площі у Шевченківському районі м. Києва, де громадою міста планується створення скверу Небесної сотні.

Так, перевіривши доводи заявника та дослідивши додані до заяви матеріали щодо неправильного застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, колегія суддів Верховного Суду прийшла до висновку, що вказані доводи є необґрунтованими та відмовив у відкритті провадження у цій справі.

Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, за позовом столичної прокуратури рішенням господарського суду м. Києва від 01.12.2016, залишеним без змін постановами Київського апеляційного господарського суду від 23.05.2017 та Вищого господарського суду України від 02.08.2017, повернуто у державну власність вказані земельні ділянки загальною площею 0,5512 га та вартістю 30 млн грн.

Джерело

Автор