З ЧАЕС до США вивезуть близько 200 безпритульних цуценят (фото)

У квітні цього року працівниками Фонду чистого майбутнього, Чорнобильської АЕС та компанії «НОВАРКА» було транспортовано з майданчика ЧАЕС 12 цуценят, які вже у червні полетять до США, де їх влаштують в сім’ї та знайдуть постійні домівки.

Працівники Фонду повідомляють, що на проведення робіт з вивезення цуценят були отримані усі необхідні дозволи, тому в цілому заплановано вивезти у США близько 200 песиків.

Усі собаки проходитимуть дозиметричний контроль, їх відмиють і відвезуть до Славутича у попередньо організований притулок для цуценят, що знаходиться на території кінно-спортивної бази. Там вони перебуватимуть протягом наступних 45 днів.

На базі притулку є спеціально навчені інструктори для щоденного догляду за ними, а у вихідні люди зможуть приходити туди й грати з цуценятами.

Джерело

 

Перші 12 собак було вивезено з майданчика НБК

27 квітня працівниками Фонду чистого майбутнього, Чорнобильської АЕС та компанії «НОВАРКА» було вивезено 12 цуценят з майданчика будівництва нового безпечного конфайнменту.

Процес відбувається у рамках 5-річного проекту «Собаки Чорнобиля» зі стерилізації та вакцинації собак Чорнобильської зони відчуження, який почався у 2017 році. Мета проекту — шляхом стерилізації тварин зменшити їх популяцію природним шляхом, тим самим створити безпечніші умови для працівників Чорнобильської АЕС та зони відчуження.

Процес вивезення собак коментує співзасновник Фонду Лукас Хіксон: «Ми отримали дозвіл на проведення робіт з вивезення цуценят з території ЧАЕС з їх подальшим перевезенням у США для прийняття в сім’ї, де вони знайдуть свій постійний дім. Сьогодні ми заберемо з локальної зони 12 цуценят. В цілому ж ми хочемо вивезти близько 200 цуценят для прийняття їх у сім’ї».

«Собаки пройдуть дозиметричний контроль, ми їх відмиємо і відвеземо в Славутич, де вже організовано притулок для цуценят на території кінно спортивної бази. Там вони перебуватимуть протягом наступних 45 днів. У нас є спеціально навчені інструктори для щоденного догляду за ними, а по вихідним люди зможуть приходити туди й грати з цуценятами. Все для цього готово. У червні ці собаки полетять з нами в США, де ми влаштуємо їх в сім’ї та знайдемо їм постійні домівки», — ділиться планами пан Хіксон.

Фонд чистого майбутнього — це американська некомерційна організація, створена для надання допомоги громадам, які постраждали в результаті промислових аварій, таких як аварія на Чорнобильській АЕС.

У червні команда з 15 ветеринарів та близько 80 ветеринарних працівників прибуде на майданчик, щоб почати другий рік проекту «Собаки Чорнобиля».

Джерело

Фото © ДСП Чорнобильська АЕС

Автор