Петро Порошенко взяв участь у церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року» (фото, відео)

Вітаю всіх учасників сьогоднішніх Національних змагань Ігор Нескорених 2018!Кожному з вас дякую за участь, яка потребувала особливих фізичних і моральних зусиль. На тих, хто полетить до Сіднею, лягає велика відповідальність – високо тримати українську планку на іграх в Австралії. Забезпечити результат не гірший, ніж минулого року в Канаді, а ще кращий. Пишаємося вами!#IгриНескорених2018

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 12. Mai 2018

 

Президент нагородив орденом “За мужність” ветерана Другої Світової війни Івана Залужного

Президент Петро Порошенко підписав Указ про нагородження орденом «За мужність» III ступеня учасника Другої світової війни 1939 — 1945 років Івана Залужного.

«Є люди епохи. Один з таких – Іван Анікейович Залужний. Дякую Вам, що захищали Україну тоді і що захищаєте її тепер. Дякую Вам за подвиг, за Вашу патріотичну позицію та за те, що надихаєте нове покоління захисників України», – зауважив Глава держави на своїй сторінці у Facebook.

Ветеран отримав нагороду за особисту мужність і самовідданість, виявлені у період Другої світової війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді.

10 травня цього року Глава держави зателефонував і привітав Івана Залужного із сторіччям. Раніше Президент також зустрічався з ветераном у Запоріжжі, де вони разом вшанували пам’ять загиблих українських захисників. У серпні 2014 року онук Івана Залужного – офіцер Іван Гутник-Залужний був вбитий російсько-терористичними військами на Сході України. Військовий посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №122/2018
Про нагородження І.Залужного орденом “За мужність”

Джерело

 

Ви є прикладом як виховувати українських воїнів і служити Україні – Президент привітав зі 100-річчям Івана Залужного

 

«Дуже дякуємо за Ваше героїчне життя. Ви є для нас прикладом – як треба виховувати українських воїнів. Прикладом – як треба служити Україні. Прикладом, який піднімає в бій сьогоднішніх героїв», – сказав Президент Петро Порошенко та привітав із визначним ювілеєм ветерана Другої світової війни Івана Залужного під час виступу на церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року».

Глава держави також зазначив, що сьогодні підписав Указ про нагородження Івана Залужного орденом «За мужність» III ступеня. Президент нагадав, що його онук 23-річний молодший лейтенант Іван Гутник-Залужний, рятуючи своїх товаришів, загинув 10 серпня 2014 року під Амвросіївкою на Донеччині під час найбільш запеклих боїв. «Такого онука, нагородженого орденом «За мужність», виховав дід-герой. Іван Залужний-старший пройшов всю Другу світову війну, і закінчив свій бойовий шлях на Далекому Сході», – зауважив Президент.

Він додав, що три роки тому Івана Залужного-старшого та його доньку Галину вітали на урочистих зборах у Верховній Раді з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

«А нині Івану Залужному виповнилося сто років. Сподіваюся, Іван Анікейович, що Ви дивитесь зараз цю трансляцію, коли вся Україна буде Вас вітати з цим сторічним ювілеєм. Ювілеєм воїна, патріота», – сказав Президент.

Джерело

 

Президент: На тих, хто полетить до Сіднею, лягає величезна відповідальність – високо тримати українську планку на «Іграх Нескорених»

Україна пишається вами і вірить в вас, наші нескорені воїни, а вашим гаслом хай буде «Слава Україні!».

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 12. Mai 2018

 

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року». Глава держави вручив нагороди переможцям змагань, які стануть членами національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у м. Сідней, Австралія в жовтні 2018 року.

«Надзвичайно радий бути присутнім тут, коли вже стає традицією за підсумками змагань «Ігор Нескорених» формувати нашу делегацію для світових змагань у Сіднеї», – зазначив Президент.

«На тих, хто полетить до Сіднею, лягає величезна відповідальність – високо тримати українську планку на «Іграх Нескорених» в Австралії. Забезпечити, і це моє президентське прохання, результат принаймні не гірший, ніж в Канаді. Ми вміємо. Я переконаний, що у нас це вийде», – звернувся до спортсменів Петро Порошенко. Він також висловив сподівання, що учасники минулорічних змагань в Канаді поділяться своїм досвідом.

«Переконаний в тому, що українці і зараз будуть найкращі. Україна пишається вами і вірить в вас. І нехай по всьому світу нашим спільним гаслом буде гасло: «Слава Україні!», – сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, багато хто з учасників був у Торонто минулого року. «Ми пам’ятаємо як нас зустрічав світ. Як українських воїнів, спортсменів, героїв вітали канадійці на вулицях – упізнавали, брали автографи, фотографувалися. І дуже раділи, що Україна, нарешті, приєдналася до цієї важливої ініціативи», – наголосив Петро Порошенко.

«На «Іграх Нескорених» у Торонто ви продемонстрували силу і незламність України, фізичну і моральну міць воїнів української армії», – сказав Президент, нагадавши, що минулого року 15 українських військовослужбовців та ветеранів на цих змаганнях здобули 14 медалей, з яких 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових. А у Марафоні морської піхоти всі десять наших учасників отримали медалі за успішне завершення дистанцій на 42 та на 10 кілометрів. «Це дуже добра демонстрація можливостей України», – підкреслив він.

«Дивлячись на вас, вкотре пересвідчуєшся, що з такими хлопцями як ви – перемога завжди буде за Україною», – зазначив Глава держави.

Петро Порошенко наголосив: «Цю силу ви продемонстрували у перші дні російської агресії. Ви демонструєте її й зараз, дивуючи увесь світ звитягою нескорених. Весь український народ пишається українськими героями».

Президент привітав всіх учасників сьогоднішніх змагань і подякував кожному за участь, яка потребувала особливих фізичних, моральних психологічних зусиль.

«Ви всі вже перемогли. Це я завжди стверджую. Перемогли тим, що ви зараз тут, на цьому стадіоні. Перемогли своєю наполегливістю, перемогли своєю завзятістю. Перемогли вірою в себе. І головне – перемогли вірою в Україну та нашу перемогу. Перемогли тим, що ви – нездоланні», – сказав Президент.

Джерело

 

Президент підписав Указ про розвиток системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в АТО, відсічі і стримуванні збройної агресії Росії на Донбасі

 

Президент Петро Порошенко під час церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року» підписав Указ «Про підтримку розвитку системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

«Хочу повідомити ще одну важливу новину – я без жодних коливань підтримав ініціативу Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка щодо необхідності створення якісних умов спортивної реабілітації воїнів АТО», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми запускаємо нову систему державної політики реабілітації українських воїнів», – підкреслив Глава держави.

Президент нагадав, що у 2014 році у Міністерства оброни не було жодного санаторія для лікування та реабілітації військовослужбовців. «Все було розграбовано, розтягнуто і продано. А точніше не продано, а просто вкрадено», – додав він.

Президент зазначив, що на сьогоднішній день за його пропозицією Національний банк України передав до Міноборони санаторій в Одеській області на морському узбережжі. Крім того, є домовленість, що ще одне відомство передасть Міністерству оборони санаторій на 120 місць. «І багато інших центрів реабілітації будуть демонструвати ті пріоритети, які зараз є в українського суспільства, українського народу і українського Президента», – зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив, що на виконання цього Указу обласні державні адміністрації мають розробити і затвердити заходи, спрямовані на розвиток спортивної реабілітації. Зокрема, йдеться про забезпечення доступності занять спортом для осіб з інвалідністю, про розширення мережі спортивних залів, надання протезів та ортезів для занять спорту.

«Йдеться і про залучення учасників бойових дій до спортивних змагань та інших заходів. Окремо наголошую – до участі у змаганнях за участю наших партнерів з країн НАТО, у міжнародних змаганнях», – сказав Президент, додавши, що це є одним із пріоритетів під час його міжнародних візитів.

«Ми розуміємо, наскільки зараз непросто забезпечити інклюзивність спортивної реабілітації в Україні. Тобто створити такі умови, за яких кожен поранений військовослужбовець мав би можливість безкоштовно займатись спортом під наглядом лікарів та тренерів, і зрештою мати мрію і щоб ця мрія здійснилася для того, щоб взяти участь, представляючи Україну у «Іграх Нескорених», – підкреслив Президент. Він також не виключив можливості у майбутньому проведення таких змагань і в Україні.

«Тренування на місцях, поїздки на тестування та змагання, медичне забезпечення потребують мобілізації зусиль усіх органів виконавчої влади, органів місцевої влади, українського Парламенту, українського Уряду», – зазначив Глава держави.

 

Президент підкреслив: «У подальшому виконання цього важливого завдання повинен очолити єдиний державний орган. Я наголошую, що цей орган повинен мати назву Міністерство у справах ветеранів України. Створення цього міністерства – це ще одне першочергове завдання, яке ми маємо виконати».

В свою чергу, Вадим Свириденко подякував за підписаний Указ. «Він нам дійсно потрібний. Сьогодні тут сидять бійці, які ще вчора пліч-о-пліч боронили нашу Україну. Вони всі отримали поранення. Але сьогодні вони готові знову стати під прапор України і захищати її честь на спортивних майданчиках», – наголосив він. За його словами, цей документ важливий для створення нових умов для тренування і змагань військових, а також для створення нової системи реабілітації через спорт.

Джерело

 

Invictus Games: Team Ukraine

Семирічна Ніколь Князева палко вболівала за наших нескорених воїнів у фіналі Національних змагань Invictus Games: Team Ukraine.Дівчинка з власного досвіду знає, як важко даються спортивні перемоги: Ніколь вже встановила 23 рекорди, які перевищують здобутки досвідчених дорослих спортсменів. У майбутньому вона планує стати військовою.Вірю, Ніколь, що в тебе все вийде, і ти прославлятимеш Україну так само, як наші нескорені воїни.

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 13. Mai 2018

 

Автор