Хороші новини. 11 травня 2018 року

Алла Комарова

Суботній випуск Радіо Тисячі Мазеп, як зазвичай, присвячений гарним новинам п’ятниці. Отже, що там такого писали прес-центри доброго 11 травня – читаємо.

Львів’яни запустили онлайн-сервіс Garbage31, який допоможе скоротити кількість побутових відходів в Україні. На сьогодні Garbage31 працює в бета-режимі та містить детальну інформацію про більш ніж 30 видів побутових відходів, способи їх утилізації і перевірених пунктах прийому вторсировини у Львові. В майбутньому географію і кількість пунктів прийому будуть розширювати. (це надзвичайно приємна ініціатива, і я розумію, чому саме львів’яни її почали 🙂 )

У квітні 2018 року споживча інфляція продовжила сповільнюватися третій місяць поспіль і становила 13,1% у річному вимірі. (наголошую на слові «СПОВІЛЬНЮВАТИСЯ»)

Національний банк України з 22 травня вводить в обіг срібну пам’ятну монету «Копання картоплі» номіналом 10 грн. Тираж монети – 4 тис. штук. Вага монети становить 31,1 грам, діаметр 38,6 міліметрів. На аверсі монети розміщено зображення дерева життя із дзеркальною верхівкою на тлі поля і позолочена картопля. Унизу розміщено малий Державний Герб України та рік карбування монети. На реверсі монети – згорблені чоловік і жінка, зображені у формі серця (мій коментар – АААААААААААААААААА!)

Компанія «Завод Кобзаренка» (Сумська область) запустить у Польщі завод з виробництва сільськогосподарської техніки. Роботи з його будівництва планують завершити цього року. Kobzarenko Sp. z.o.o також займатиметься перепродажем сільськогосподарської техніки «Заводу Кобзаренка» і працюватиме як сервісний центр по запуску, технічному обслуговуванню, налагодженню техніки у країнах Європи.

Крюківський вагонобудівний завод в січні-квітні 2018 року збільшив випуск вантажних вагонів на 47,7%, у порівнянні з відповідним періодом 2017 року.

Автор