Combined Resolve X – Day 14: підсумки (фото, відео)

Завершилися багатонаціональні військові навчання Combined Resolve X.

 

У Хохенфельці, USAG Hohenfels – U.S. Army Garrison Hohenfels, Федеративна Республіка Німеччина, завершилися багатонаціональні військові навчання Combined Resolve X.

Український зведений підрозділ під час активної фази здійснював багатокілометрові марші, атакував сили противника з ходу, організовував засідки для ворожих конвоїв, вів танкові бої, обороняв стратегічні висоти та населені пункти, а також провів рейд у тил противника.

Керівництво навчань дало високу оцінку військовослужбовцям ЗС України, а сили OPFOR були раді, що наші хлопці грають саме на їхньому боці.

– Ми були дуже вражені обома українськими підрозділами – танковим взводом та ротою 79-ї бригади. Вони були неймовірні. Ми побачили інші тактику та підходи, відмінні від того, як воює армія США. Ми побачили чимало позитивного в їхніх діях. Це була чудова робота. Я думаю, що вони не знають, як сказати ні, або як не виконати завдання. Яку б місію ми їм не давали – вони виконували. Вони були фантастичні. Чудові партнери на цих навчаннях, – розповів підполковник Міхаель Кондон, командир батальйону OPFOR.

В останній день активної фази наші танкісти відіграли сценарій утримування висоти спільно з механізованою ротою «Blackfoot» ЗС США. Протистояв силам OPFOR зведений батальйон американців та поляків на танках «Abrams», бронемашинах «Rosomak» та «Bradley».

– Перший бій був у шостій ранку. Ми з засідки підбили чотири «Rosomak» та три «Bradley» і відступили. Далі розпочався бій з основними силами де ми підбили до 10 «Abrams» і декілька бронемашин, – повідомив командир зведеного танкового підрозділу капітан Роман Багаєв.

Відзначив професійні та злагоджені дії танкістів 14 ОМБр і начальник штабу батальйону OPFOR майор Едвард Кларк.

– Наприкінці навчань українські танкісти вразили всіх своєю здатністю швидко вийти з укриття, зробити декілька влучних пострілів і знову відійти назад, – підкреслив майор Едвард Кларк.

Головна мета Combained Resolve Х – це розвиток співпраці та взаємосумісності між членами Альянсу та партнерами. Військовослужбовці різних країн мають змогу не просто обмінятися досвідом в ході спільних тренувань, а й розвинути справжнє армійське братерство.

Джерело

 

Степан Полторак: «Навчання Combined Resolve X вкотре довели той факт, що українська армія — одна з найбільш боєздатних у світі!»

— Протягом, а також за результатами міжнародних навчань, ми чули численні позитивні відгуки від наших партнерів щодо дій українських підрозділів. І це вкотре доводить той факт, що українська армія — одна з найбільш боєздатних у світі! Ваші дії свідчать про високий професіоналізм та важливість досвіду, отриманого під участі в бойових діях на сході України.

Так тримати! — наголосив генерал армії України Степан Полторак.

Джерело

 

Наші десантники на Combined Resolve X сьогодні пакують речі. Маневри закінчилися. Навіть не очікуючи офіційних…

Gepostet von Роман Туровець am Freitag, 11. Mai 2018

Всем известно что большинство людей унылое говно которое ходит с кислой рожей и боится признать что любит на самом деле…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Freitag, 11. Mai 2018

Тарифы на мобильный интернет в Европе. Это немецкий ваТафон. Потому наверное тут и зрады меньше: срать в камментах…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Donnerstag, 10. Mai 2018

Кстати некоторые американцы употребляют жевательный табак. Я его вообще впервые тут в продаже увидел. Причем в продаже…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Donnerstag, 10. Mai 2018

 

Автор