Онищенко топить Тимошенко?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

А ви вже бачили смішний фільм від “Слідство.Інфо” “Клуб книголюбів”? Ну, отой, де гаврики Gnaпа розповідають нам, як клята влада скуповує голоси депутата, і як доказ наводить (!!!) переписку між біглим нардепом Онищенко і депутатами з БПП? Ви знаєте, на місці БПП я би робив так – не підтверджував би версію підкупу нардепів, але й не заперечував.

Чому? Зараз поясню.

По-перше, мабуть, час мені зізнаватися в давній роботі на Банкову з чітким означенням гонорарів – в “пікапах рошенок”. Час пояснювати, що пікап рошенок в моїй переписці обозначається фразами “книжка”, “флешка”, “пляшка пива” (треба, до речі, згадати, чого ще я беру у знайомих?). А також треба зізнатися в тому, що я нахабно підкуповую блогерів, і один примірник мого роману “Дівча в прицілі” означає отой самий пікап рошенок.

БО! Кожна з осіб, з якою я переписувався, може запросто звинуватити мене і в роботі на Банкову, і в скуповуванні блогерів на підставі нашої ж з ними переписки. От фразу “взяв брошуру у Діжечка” треба розуміти, що “Діжечко” – це Порошенко особисто. А брошура – отой самий пікап. Або “вчора мене Завгородній пивом поїв – літри три влив”. Що це означає? Правильно, що Завгородній мене купив для якоїсь заказухи. За три літ… ну, ви зрозуміли.

Ви сумніваєтеся? А от якщо вам сам Шалайський про те скаже, а? Отож!

Але це не все! Маю попередити своїх знайомих – тепер я теж тримаю в кулаці їх всіх! От беру, наприклад, свою стару переписку з будь-ким зі знайомих волонтерів-зрадофілів і знаходжу фразу “вчора від громадянина три броники отримали”. Ви сумніваєтеся в тому, що “громадянин” – це Рабинович особисто, а “три броники” – це три тисячі доларів за розгін зради? А?

Ладно, я розумію, пан Онищенко мав тривалий стосунок з конкурсами краси, має чималий досвід спілкування з моделями, і нас всіх він сприймає як спільноту гіпотетичних “бландінок” (дівчата зі світлим волоссям, пробачте!). А за кого нас мають Gnaп і gnaпенята, підсовуючи нам ОЦЕ як докази? Я кілька разів прочитав наведену ними переписку і знайшов, мінімум, кілька інших трактовок написаному крім варіантів підкупу. Найпростіший – звичайні переговори між депутатами в процесі прийняття тих чи інших законів. І все!

Я, боронь, Боже, не стверджую що в Раді всі білі і пухнасті – що рішення в нас продаються відомо й дитині, але. Gnaпенятам не кортить з ОТАКИМИ доказами сходити в суд для розширення світогляду?

До речі, про Онищенка. От ви знаєте, якщо навіть прийняти на віру твердження, що наведена ним переписка – це свідчення про підкуп, то виходить так, що у Онищенка сильно зіпсувалися стосунки з Юлією Володимирівною. Бо!

З наведених переписок виходить так, що Онищенко звинувачує ЮВТ в тому, що вона брала у Банкової гроші за підтримку вигідних для Банкової рішень. То доречне питання. А зараз Юль-Володимирівна, граючи в опозицію, всерйоз рветься у владу? Чи знову таки за гроші Банкової вдає з себе контрольовану опозицію, убиваючи тим рейтинги Гриценка та Самопомочі, аби у фіналі свідомо програти дядькові Петру? Годиться як версія? Якщо згадати деталі міхо-майданчиків…

Саме тому на місці БПП я б цю переписку не підтверджував би, але й не спростовував. А Юля хай виправдовується – брала вона гроші у БПП чи ні?

Автор