Хороші новини. 9 травня 2018 року

Алла Комарова

Радіо Тисячі Мазеп довго вагалося, чи видавати тую краплиночку гарних новин, які потрапили на очі за внєзапно «святковий» день середи, 9 травня. Але ж таки да, таки нехай буде. Виключно заради другої новини.

На конференції GISEC, IOTX & AI в Об’єднаних Арабських Еміратах українсько-польська компанія Technovator XE провела демонстрацію нової бездротової системи зарядки на відстані. За словами представників компанії, необхідно під’єднати базу до розетки. Далі слід вдягнути чохол XE на смартфон на встановити на нього додаток XE з Google Plаy. Після цього телефон можна підзаряджати на відстані до 5,2 м від зарядної станції, не використовуючи при цьому дротів.

СБУ примусово повернула до РФ та Казахстану спецкорів російських пропагандистських телеканалів із забороною в’їзду на три роки.

22-річний студент Назарій Романченко створив автономну мобільну систему метеорологічного спостереження. Вона може вимірювати температуру середовища, рівня радіації, аміаку, чадного газу. Фермер може із дому спостерігати за процесами, що відбуваються в нього на полі.

Нова політична сила «Демократична Орда» провела першу публічну акцію, спрямовану на висміювання безглуздого дійства, зрежисованого проросійськими силами. Вийшло вдало й позитивно.

Автор