ADIDAS зняв з продажу та прибрав зі свого сайту одяг із символікою СРСР

Відомий виробник спортивного одягу Adidas видалив зі свого сайту колекцію товарів із зображеннями символіки Радянського Союзу та написами USSR (СРСР англійською). Після обурення міжнародної спільноти компанія зняла з продажу цей одяг, передає DW

“Ми взяли до уваги повідомлення про опис продукту та зробимо певні висновки”, – заявили в Adidas у понеділок, 7 травня. Пошукові запити на сайті компанії більше не видають продукцію з зображенням герба Радянського Союзу, одяг із сучасною російською символікою залишився у вільному доступі.

Раніше стало відомо, що компанія Adidas випустила напередодні чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Росії, серію спортивного одягу із зображенням герба СРСР та надписом USSR.

Сам товар виробник описував: “Щоб відзначити чемпіонат 2018 року в Росії, Adidas перетворив вінтажні футболки в модні предмети одягу. На це плаття надихнули футболки, які в 1991 році носила збірна Радянського Союзу, і вони були виготовлені з дихаючої тканини. Сукня прикрашена гербом, принтом USSR і номером 11 на спині “.

Появу такого одягу гостро розкритикував Український інститут національної пам’яті та Міністерство закордонних справ Литви. “Все ще є хворі на “ностальгію за імперією”, тільки якось несподівано, що серед них і відомий концерн Adidas”, – зазначило МЗС країни в Twitter.

Джерело