Президент привітав спортсменів-школярів, які вибороли перше місце на ХVІІ Всесвітній літній Гімназіаді (фото)

Президент Петро Порошенко привітав українських спортсменів-школярів, які стали чемпіонами ХVІІ Всесвітньої літньої Гімназіади у місті Марракеш (Марокко). Українська збірна вперше в своїй історії виборола перше місце, завоювавши 112 медалей різного ґатунку (39 золотих, 39 срібних та 34 бронзових).

«Вітаю з фантастичним успіхом! Дякую за ваші чудові перемоги. Ви – майбутнє нашої країни! Так тримати!», – такими словами Президент на свій сторінці у соціальній мережі Facebook відзначив успіхи українських хлопців та дівчат, які випередили учасників із 58 команд з усього світу.

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз у два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році, за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

У період з 2 до 9 травня в місті Марракеш (Королівство Марокко) відбулася ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). У ній взяло участь 58 країн, 4000 спортсменів; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Найбільше медалей завоювали представники й представниці боксу, художньої гімнастики, тхеквондо, боротьби греко-римського та вольного стилів. У Марокко країну представляли 122 школяра-спортсмена 14–17 років з 22 областей України. Вони боролися в 17 видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня гімнастика, спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, боротьба вільна, боротьба греко-римська. Серед них переможці й переможниці чемпіонатів світу та Європи, І-ї Гімназіади України та чемпіони України.

Джерело

Це було неймовірно!!! Україна перемогла!!! Перемогла завдяки нашим юним героям!!! Нашим юним спортсменами, які зробили…

Gepostet von Роман Греба am Dienstag, 8. Mai 2018

Автор