Близько 20 країн стали учасниками 3-го Міжнародного фестивалю мистецтв “Карпатський простір” (фото)

Міністр культури України Євген Нищук, перебуваючи з робочою поїздкою в Івано-Франківську, взяв участь у заходах третього Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір», який відбувся за підтримки Міністерства культури України. Він також був присутній на урочистому відкритті Дня міста, який співпав з проведенням Фестивалю.

Фото © Мінкультури, Івано-Франківська ОДА, Галицький кореспондент

За його словами, Прикарпатський край має надзвичайний потенціал, який необхідно розвивати та гідно презентувати не тільки в Україні, а й за кордоном.

«Міністерство культури підтримало фестиваль «Карпатський простір», який залучив партнерів з різних країн світу. Цього року до фестивалю приєдналась рекордна кількість -18 країн-учасниць. Івано-Франківськ – місто великого потенціалу та великих європейських перспектив. Сьогоднішній фестиваль став прекрасною платформою для розвитку потужного потенціалу краю, як культурного, так і економічного. Адже коли довкола панує якісне мистецтво, звучить прекрасна музика – у молоді зароджується віра у краще майбутнє, вони стають активними учасниками всіх процесів, які відбуваються в країні», – говорить Євген Нищук.

«Карпатський простір» – це простір вільних, закоханих, драйвових, надзвичайно талановитих та обдарованих людей. Це простір людей, які хочуть жити під мирним небом в успішній країні, хочуть бачити щасливим своє місто і свій край та прагнуть реалізувати себе в цьому житті».

Міністр культури також відзначив високий рівень мистецьких заходів, які охопили різноманітні локації міста. На Фестивалі широко представлені різні напрямки мистецтва, етніка, фольклор, розмаїття сучасного мистецтва. А також велика платформа для професійного та фахового спілкування.

«В майбутньому цей фестиваль має стати виїзним та представляти все розмаїття та мультикультурність всіх регіонів України. Особливо це стосується Сходу та Півдня нашої країни, які володіють самобутнім та неповторним культурним спадком. Сьогодні, як ніколи нам дуже тісно необхідно бути разо , щоб ми відчували поряд плече кожного регіону. Ми маємо відчувати свою єдність саме через культуру», – додає Євген Нищук.

Нагадаємо, що третій Міжнародний фестиваль мистецтв країн Карпатського регіону «Карпатський простір» проходив у Івано-Франківській області 4-6 травня. Фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та міської ради м. Івано-Франківськ. Під час фестивалю працювали 13 локацій на найкращих майданчиках міста з різних видів мистецтв: фольклорне мистецтво, класична, джазова, сучасна музика, художнє, кулінарне, декоративно-прикладне мистецтво, театр, кіномистецтво, туристична презентація країн, літературний простір тощо. У фестивалі взяли участь представники із 18 країн – України, Австрії, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії, Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Естонії, Латвії, Литви та інших.

Під час DJ-вечірка “Шалена паті у Потоцького на хаті” на території Палацу Потоцьких, організатори зібрали 65 350 гривень. Ці кошти в рамках Року культурної спадщини, що триває в Україні, були передані на реставрацію Палацу Потоцьких.

Джерело

Автор