8 і 9 травня більшість регіональних підрозділів поліції перейдуть на посилений варіант несення служби (відео)

Про це глава Нацполіції України повідомив сьогодні, 7 травня, під час брифінгу.

За словами глави відомства, сьогодні на полігоні Національної гвардії України поліцейські підрозділи провели практичний етап навчань з охорони публічного порядку. Під час цих навчань поліцейські Києва та Київської області відпрацьовували злагодженість дій. Навчання мають на меті попередження та своєчасну локалізацію будь-яких можливих провокацій під час заходів 8-9 травня.

Сергій Князєв зазначив, що у відомстві прогнозують деяке напруження оперативної обстановки у кількох регіонах держави, зокрема – в м. Києві, а також у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Водночас поліція має достатньо сил і засобів, які в разі потреби будуть негайно застосовуватися.

«Громадянам нашої держави можна не хвилюватись, відпочивати, віддавати шану – все буде добре. Ми забезпечимо порядок», – наголосив Сергій Князєв.

Нагадаємо, глава Нацполіції заявляв, що основне завдання поліцейських – не контроль, а взаємодія між поліцією та учасниками масових заходів.

Також Сергій Князєв раніше повідомив, що напередодні фіналу Ліги чемпіонів з футболу поліція проведе в столиці командно-штабні навчання.

Джерело