Хороші новини. 5-6 травня 2018 року

Алла Комарова

Понеділок настає – гарні новини уікенду несе. З вами Радіо Тисячі Мазеп та відмінний настрій на цілий день 😉

Українські військові змінили хід навчань НАТО Combined Resolve Х. Там багато чого, просто почитайте. Особливо сподобалося резюме американського командира «Все зрозуміло. Наступного разу запрошуємо виключно українців і просто спостерігаємо».

Компанія Adler International, яка розвиває мережу франчайзингових магазинів взуття CCC, продала частину магазинів у Польщі та на виручені кошти планує розвивати в Україні мережу магазинів по франшизі під брендом CCC.

Глобальні портові оператори Hutchison Ports і DP World розпочнуть роботу в Україні у 2018 році. Китайський оператор Hutchison Ports планує створити сучасний контейнерний термінал в порту «Чорноморськ», а оператор з ОАЕ DP World має намір реалізувати інвестиційний проект в порту «Південний».

ПАТ «Укрзалізниця» спільно з MÁV-START nemzetközi utazások планує запустити прямий маршрут «Мукачево – Будапешт». «Щойно завершили перемовини з нашими угорськими колегами. Вони готові надати рухомий склад, що буде курсувати євроколією, яка і сполучає ці два міста. На новому напрямку не витрачатиметься час на перестановку вагонів з широкої колії на вузьку – це значна перевага маршруту», – пише в.о. керівника “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

В одну із наймальовничіших столиць Європи можна буде дістатись комфортним поїздом без пересадок. ПАТ «Укрзалізниця»…

Gepostet von Євген Кравцов am Freitag, 4. Mai 2018

Двоє учнів з Чернівців здобули 3 медалі – золоту та дві бронзові – на XXV Міжнародній конференції молодих вчених «ICYS-2018», яка проходила в м. Белграді (Сербія). Загалом у змаганнях взяли участь близько 190 учасників з 32 країн світу, які презентували проекти з фізики, математики, інформатики та екології.

2 травня у Марокко стартувала XVII Всесвітня літня Гімназіада, яку проводить Міжнародна федерація шкільного спорту. Позмагатися за медалі приїхали понад 4 тис юнаків та дівчат з усього світу. Ми вже здобули 5 медалей – 1 золото , 2 срібла та 2 бронзи.

Протягом січня-березня 2018 року в Україні було реалізовано промислової продукції на 16,7% більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Автор