Щодо затримання в Азербайджані підозрюваного у побитті народного депутата України М. Найєма (документ, відео)

Правоохоронцями Азербайджану затримано підозрюваного у побитті народного депутата.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ. За його словами, 29-ти річного чоловіка, який наніс тілесні ушкодження народному депутату, правоохоронці Києва оголосили в розшук ще 2 травня. Сьогодні, 5 травня, правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали підозрюваного. Розпочато екстрадиційні процедури.

«Як ми пам’ятаємо, інцидент стався 30 квітня, у Києві. Трьом учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Судом вже обрано міру запобіжного заходу. Четвертий учасник – через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами», – зазначив Арсен Аваков.

Джерело

 

У зв’язку із затриманням в Азербайджані підозрюваного у побитті народного депутата України М. Найєма, прокуратура міста Києва готує клопотання до компетентних органів цієї держави про видачу його (екстрадицію) в Україну для притягнення до відповідальності.

Джерело

 

Ще в середу Генпрокуратурою направлено запит до азербайджанських колег про затримання та арешт М.Саітова, причетного до умисного нанесення тілесних ушкоджень нардепу М.Найєму.

Азербайджанські колеги повідомили про його затримання, сьогодні ж місцевий суд обере запобіжний захід.
Запит на видачу М.Саітова буде направлено ближчим часом.

Джерело

Автор