Хороші новини. 3 травня 2018 року

Алла Комарова

Вітаю всіх у п’ятницю, яка насправді четвер, на Радіо Тисячі Мазеп і це гарні новини четверга, який був середою, 3 травня. Буде багато інновацій та новин від винахідників 😉

Короткометражна стрічка «Дякую», виготовлена на замовлення Міністерства інформаційної політики України, посіла друге місце у номінації «Туристичний напрямок – Регіон» на 11-му Міжнародному фестивалі туристичних фільмів Tourfilm Riga 2018 у Ризі (Латвія).

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» виконала перший прямий регулярний рейс з Києва до Делі. Нові далекомагістральні рейси виконуються тричі на тиждень, з 7 червня інтенсивність польотів зросте до 4 щотижневих рейсів.

Українська студія Blackrose Arts анонсувала комп’ютерну гру в жанрі Battle Royal. Розробники називають VALHALL першою середньовічною грою в популярному нині жанрі. Випуск гри розробники намагаються профінансувати за допомогою сайту Indiegogo. На даний момент зібрано лише 46% від початкової мети у $30 тис. Втім, час у розробників ще є, до закінчення кампанії залишається 18 днів.

Одеська компанія 3D-друку Kwambio отримала контракт на поставку двох унікальних 3D-принтерів для корпорації General Electric – їх зацікавила унікальна технологія прямого друку керамічних частин. І принтер, і матеріал, і засоби були розроблені в Україні впродовж останніх півтора року.

Школяри Катя і Микита на щорічній конференції iForum 2018 показали свої інноваційні винаходи. Довговічний блокнот та залізний олівець, що ніколи не спишеться. Блокнот виготовлений із синтетичного паперу з пластмаси, тому водонепроникний. У ньому можна писати звичайною ручкою, а потім побризкати антисептиком для рук і витерти напис. Олівець виготовили зі сплаву п’яти металів. Секрет олівця у процесі окислення. Він малює як звичайний олівець і легко стирається ластиком.

Nuka – вічний блокнот і вічний олівець

Пишаюсь українською молоддю! Київські школярі створили вічний блокнот і вічний олівець – Nuka. Свій стартап вони презентували у столиці на конференції iForum і вже планують продавати свій винахід закордоном. 11-класники Катя і Микита екстерном проходять шкільну програму, при цьому мають добрі оцінки і власну справу у 16 років. #УкраїнськіСтартапи

Gepostet von Volodymyr Groysman am Dienstag, 1. Mai 2018

У 2017 році найбільший виробник фосфатних добрив, підприємство «Сумихімпром» (Суми) збільшило чистий прибуток у 2,76 разу.

На базі відомчого госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна» у Пущі-Водиці відкриють відділення для лікування посттравматичного стресового розладу у ветеранів війни та членів їхніх сімей.

На базі відомчого госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" у Пущі-Водиці відкриють відділення для…

Gepostet von Суспільне Око am Samstag, 28. April 2018

Україна в січні-березні 2018 року збільшила експорт електроенергії на 18,3% порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Український стартап Meredot створив безпечну магнітну розетку нового покоління. Струм між розеткою і виделкою передається за рахунок електромагнітної індукції. Вилка підключається до точки живлення у важкодоступних місцях і під будь-яким кутом, а якщо користувач випадково зачепить шнур, то вона безпечно від’єднається.

Фото: Электровести

Автор