До столиці на чемпіонат світу з кікбоксингу ІСКА прибули понад 500 спортсменів з 34 країн (фото)

2 травня у столичному МВЦ офіційно стартував чемпіонат світу з кікбоксингу ІСКА.

Протягом шести днів понад 500 кікбоксерів з 34 країн з різних куточків планети змагатимуться за нагороди у розділах К-1, фул-контакт, лоу-кік.

Участь у церемонії відкриття взяв заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович. Посадовець передав слова привітань спортсменам та організаторам змагань від імені Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та побажав яскравих вражень глядачам від турніру.

Це добра нагода для констатації зростаючого впливу кікбоксингу у світовому спортивному просторі, його зростаючої актуальності для спортивного життя України. Глибоко переконаний, що учасники зуміють виявити найкращі бійцівські якості, сили духу, націленість на найвищий результат, подарують вболівальникам насолоду від цього прекрасного спортивного свята”, – йдеться у вітанні Міністра.

Турнір розпочався традиційним парадом учасників, а офіційний старт чемпіонату дав очільник вітчизняної федерації кікбоксингу «ISKA» Олег Мандзюк.

Серед почесних гостей турніру перший та третій Президети України Леонід Кравчук та Віктор Ющенко, президент федерації кікбоксингу США Корі Чафер та президент федерації Великої Британії Пауль Хеннессі, високопосадовці, знані спортивні функціонери, а також зірки вітчизняного спорту.

Нагадаємо, спільна з Міністерством молоді та спорту ідея проведення в Україні чемпіонату світу була підтримана на засіданні Ради директорів міжнародної організації ISKA у грудні минулого року.

Значного впливу мала й популяризація кікбоксингу в Україні та прогрес здобутків вітчизняної збірної на міжнародній арені. Так у 2014 році українські спортсмени увійшли до топ-10 та посіли 7 місце в світі. 2017-го на світовій першості в Афінах “синьо-жовта” збірна замкнула трійку кращих загальнокомандному заліку, обійшовши збірну США, Франції, Нідерландів, та здобула 61 нагороду, з яких 31 — найвищого ґатунку.

За словами Київського міського голови Віталія Кличко, який у 1992-му році став володарем титулу чемпіона світу у цьому виді єдиноборства, перший світовий чемпіонат із кікбоксингу в Києві обов’язково стане видовищною подією.

Джерело