У Києві проведуть архітектурний освітній​ фестиваль для дітей та підлітків

Провідні архітектори, урбаністи, дизайнери та митці візьмуть участь в архітектурному освітньому фестивалі Archikidz!, який 2-3 червня 2018 року відбудеться у Києві. Учасникам запропонують спробувати себе у містобудуванні, навчитися облаштовувати простір відповідно до потреб людини, а також дослідити поняття розумного міста.

Загалом фестиваль має понад 40 міст-резидентів у всьому світі. Минулого року Київ вперше долучився до такої ініціативи. Цьогорічним партнером заходу стала Мала академія наук України.

“Архітектура – це ще один напрямок, який охопить Мала академія наук. Ми дуже раді, що у дітей буде можливість відчути себе архітекторами, спробувати себе у цій професії. Цей проект – можливість навчатися у сучасних архітекторів, які створюють унікальні інфраструктури розумних міст вже зараз”, – наголосив президент МАН Станіслав Довгий.

Архітектурні майстер-класи для учасників проведуть як українські, так й іноземні фахівці. Вони розкажуть про те, як реалізувати творчі ідеї в архітектурі, а також навчать дітей злагоджено взаємодіяти і працювати у команді.  Для дорослих відвідувачів організують лекції, кінопокази та воркшопи.

Локацією фестивалю стане інноваційний парк UNIT.City (м. Київ, вул. Дорогожицька,1)

Вхід вільний.

Увага. На майстер-клас “Велика архітектурна майстерня” можна потрапити попередньо придбавши квиток. Стати учасником цього майстер-класу можуть діти віком від 7 до 14 років.

Джерело