На Донеччині у представника незаконного збройного формування вилучено арсенал зброї

Співробітники прокуратури Донецької області спільно із управлінням карного розшуку, детективами Головного управління Національної поліції в Донецькій області та спецпідрозділом КОРД виявили і вилучили у мешканця Донецька арсенал зброї.

Встановлено, що він раніше входив до складу непередбачуваного законом збройного формування Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», а після його розформування вирішив залишитися у м. Новогродівка. Місцем проживання колишнього бійця стала покинута база, де раніше дислокувався вказаний батальйон.

Під час санкціонованих судом обшуків у чоловіка виявлено та вилучено 6 гранат із запалами до них, міна, підривник до міни, 2 пістолета, набої до них, бойові ножі та амуніцію. Перераховану зброю він разом із своєю 18-річною жінкою, за їх словами, отримали від волонтерів. У подальшому вказані особи планували передати вилучене на лінію розмежування особам, які беруть участь у бойових діях.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 263 КК України. На теперішній час тривають слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Джерело

Автор