Зради і перемоги тижня. 20-26 квітня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 20-26 квітня 2018 рр.

ЗРАДА

Понад 2540 цивільних осіб загинули та 9 тисяч отримали поранення внаслідок бойових дій на сході України. Про це повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (UN OSHA). Також головний військовий прокурор Матіос повідомив, що станом на 1 квітня 2018 року щонайменше 554 учасників бойових дій на Донбасі вчинили самогубство.

За різними даними, на Закарпатті видано понад 100 тисяч угорських паспортів.

На сьогодні на території Російської Федерації проживає близько трьох мільйонів українців. Майже кожен 12-ий українець зараз – у Росії.

Мер Одеси Геннадій Труханов був членом злочинного угрупування з Одеси та мав великі частки у чотирьох офшорних компаніях в податкових гаванях Великої Британії. Про це повідомляє ВВС з посиланням на документи The Paradise Papers. Англійського журналіста що намагався взяти у Тру ханова коментар – побили. САП і НАБУ перевіряють інформацію.

Невідомі заблокували новий сайт Міністерства енергетики та вугільної політики та вимагають викуп за повернення його до нормальної роботи. Викуп зловмисники вимагали у біткоїнах.

У Херсоні застрелили відомого місцевого бізнесмена Ігоря Пащенка – фігуранта скандалу з участю колишнього мера міста Володимира Сальдо.

У Києві Окружний адміністративний суд поновив Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

ПЕРЕМОГА

Співробітники Служби безпеки України викрили у Києві організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції. Також було викрито працівника одного із стратегічних підприємств Міністерства оборони на шпигунській діяльності на користь Російської Федерації.

На Донбасі поблизу селища Широкине та міста Авдіївка Донецької області розмістили перші антиспайперські комплекси.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” заявляє, що готова до нових зустрічей із Газпромом у Стокгольмському арбітражі, куди російська компанія направила документи для розірвання контрактів.

Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. Про це повідомив президент Порошенко. Синод прийняв до розгляду звернення від президента про надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні, постанову Верховної Ради на його підтримку та відповідні звернення ієрархів українських православних церков.

На адмінкордоні з Кримом правоохоронці затримали громадянку України Олену Одновол, яка збирала підписи на підтримку висунення Владіміра Путіна кандидатом на пост президента Росії на виборах 2018 року на анексованому півострові. Висунуто звинувачення у державній зраді.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, у якому визнала окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) Російською Федерацією.

У селі Новоолексіївка Херсонської області відбулось відкриття меморіальної дошки на честь Запорізької дивізії Армії УНР, яка 100 років тому з боями увійшла до Криму.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор