Хороші новини. 21-22 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку в понеділок вранці, коли саме час почитати на Радіо Тисячі Мазеп про гарні новини вікенду, 21-22 квітня

Київська міськрада погодила залучення комунальним підприємством «Київпастранс» у Європейського інвестиційного банку кредиту на 50 мільйонів євро, які підуть на придбання нових автобусів та тролейбусів.

Український PatentBot – реєстратор торгових марок через Facebook Messenger – вийшов за рамки України. Тепер за допомогою бота українці можуть зареєструвати торгові марки у 28 країнах Євросоюзу. Щоб зареєструвати торгову марку, необхідно зайти в месенджер Facebook, відповісти на кілька питань протягом 5-7 хвилин і оплатити замовлення.

Українська авіакомпанія «Khors» профінансувала розробку оригінальних літальних апаратів гірокоптерів для потреб Збройних сил України. Гірокоптер піднімається на висоту до 5000 м і здатний розвивати швидкість до 200 км/год. Машина досить економічна, має дальність польоту на одній заправці до 350 км і піднімає 350 кг вантажу. Приземлитися машина може майже вертикально, навіть на непідготовлену відкриту ділянку радіусом 50 метрів.

Украинская авиакомпания «Хорс» профинансировала разработку оригинальных летательных аппаратов гирокоптеров

Украинская авиакомпания «Хорс» профинансировала разработку оригинальных летательных аппаратов гирокоптеровГирокоптер (также используются названия автожир, гироплан) – это винтокрылый летательный аппарат, использующий для создания подъемной силы свободновращающийся в режиме авторотации несущий винт. Гирокоптер считается безопасным летательным аппаратом. Даже в случае отказа двигателя он приземлится за счет винта, который вращает поток воздуха. Второй винт сзади аппарата толкает его вперед.Благодаря своей простой конструкции он очень маневренный и функциональный. Гирокоптер поднимается на высоту до 5000 м и способен развивать скорость до 200 км/ч. Машина достаточно экономична, имеет дальность полета на одной заправке до 350 км и поднимает 350 кг груза.Особенность гирокоптера заключается в том, что он может подниматься в воздух как со взлётной полосы, так и с неподготовленного участка. Приземлиться машина может почти вертикально, даже на неподготовленный открытый участок радиусом 50 метров.Отмечается, что команда украинских разработчиков исследовала возможности гирокоптера и усовершенствовала его для нужд ВСУ. Сейчас проходит этап государственных испытаний для получения сертификата на производство этих аппаратов.«До конца июля мы завершим проведение ведомственных испытаний с целью принятия на вооружение или допуска к эксплуатации указанных аппаратов. После чего данные боевые машины будут использоваться в десантно-штурмовых войсках с целью доставки материально-технических средств, доставки личного состава, эвакуации раненых и в будущем мы предполагаем его как средство огневого поражения», — сообщил заместитель командующего десантно-штурмовых войск ВСУ Юрий Галушкин.Стоит отметить, что аппарат может приблизиться вплотную к врагу незамеченным, его можно услышать на расстоянии всего лишь 350 метров, а возможность низко летать маскирует его среди деревьев на линии горизонта.В настоящее время также проводится обучение на гирокоптерах. Четыре военнослужащих: двое из десантно-штурмовых и двое из сухопутных войск уже имеют сертификаты международного образца, которые позволяют им работать пилотами. По словам Юрия Галушкина, до конца года планируется формирование воздушного подразделения в десантно-штурмовых войсках, которое будет выполнять задания на гирокоптерах.На батальонных тактических учениях также проводились показательные мероприятия по разведке и эвакуации раненых, на которых присутствовали руководство ВСУ и руководство государства во главе с Президентом Украины.

Gepostet von MIL.IN.UA am Freitag, 20. April 2018

КПІ та ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» спільно розроблятимуть новий транспорт, а студенти КПІ зможуть проходити виробничу практику на підприємствах «Богдан Моторс». «Ми маємо на меті створити спільні творчі групи науковців, конструкторів, технологів і спільно вирішувати важливі проблеми інноваційного розвитку та модернізації машинобудування України. Час не стоїть на місті. І «Богдан» як інноваційний відповідальний виробник має на меті слідувати всім технологічним тенденціям. Об’єднавши виробничі потужності та кращу наукову думку країни ми зможемо вивести виробництво транспорту на якісно новий рівень», – сказав генеральний директор.

Компанія «Нова пошта», лідер експрес-доставки в Україні, тестує можливість доставки пошти за допомогою повноцінних безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Це буде не іграшковий безпілотник, а візуально справжній невеликий літачок, який буде просто швидко доставляти пошту між містами, розповів співзасновник компанії В’ячеслав Клімов.

Представники південнокорейських компаній Safeus Drone і Software Factory запропонували на базі технопарку «Flight city 4.0» Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету запустити виробництво дронів. «Ми з цими компаніями вже уклали угоду», – каже завідувач кафедри інформаційних технологій Льотної академії НАУ Віталій Неділько.

Аеропорт «Київ» імені Сікорського у першому кварталі 2018 року обслужив на 50,4% пасажирів більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Німеччина спільно з Європейським Союзом стала одним із донорів новоствореного фонду для підвищення енергоефективності в Україні. Фонд, який буде розпоряджатися 53 млн євро, створили для того, щоб скоротити енергетичні втрати в житловому секторі.

Синодом Вселенського Патріархату прийнято рішення про початок процедур, необхідних для надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Зокрема, буде відповідно проінформовано інші помісні православні церкви.