Зради і перемоги тижня. 13 – 19 квітня 2018 року

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 13 – 19 квітня 2018 рр.

ЗРАДА

Залякування, фізичний та психологічний тиск з боку окупаційної влади Криму змусили близько 35-40 тисяч громадян України (у тому числі понад 20 тисяч кримських татар) залишити півострів і поселитися в інших районах України.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України прогнозує, що до 2021 року житлово-комунальні тарифи в Україні дорожчатимуть щороку, на різні види послуг від 10 до 22%.

У Києві невідомі викрали меморіальну дошку відомому режисеру Івану Миколайчуку з фасаду будинку на вулиці Миколайчука, 5, де він проживав.

У Києві будівлю Київміськбуду обстріляли з ручного протитанкового гранатомета.

У Києві біля пам’ятника радянському генералу Ватутіну сталися сутички. Побилися представники націоналістичних і «ветеранських» організацій.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про зняття арешту з рахунків компаній, пов’язаних з сином колишнього президента Віктора Януковича – Олександром.

На Харківщині згорів найстаріший бароковий палац Лівобережжя. Ідеться про палац Шидловських у Старому Мерчику.

У Кривому Розі у вівторок, 17 квітня, зіткнулися маршрутка, легковий автомобіль Mazda та автобус, який перевозив працівників “АрселорМіттал”, унаслідок чого на місці на місці загинули вісім осіб, понад 18 постраждалих були доставлені до лікарні, серед них чотири знаходилися у важкому стані.
У місті Дергачі Харківської області чоловік на тракторі звалив постамент з прапором України.

На Донбасі Донецька фільтрувальна станція, автобус із працівниками якої 17 квітня обстріляли бойовики, призупинила роботу. Припинена подача питної води до Авдіївки, частково Донецька та Ясинуватої, в селище Червоний Партизан, у села Крута Балка і Верхньоторецьке.

ПЕРЕМОГА

Уряд Румунії підтримав проект відкриття пункту пропуску Орлівка-Ісакча. Україна схвалила даний проект відкриття пункту пропуску Орлівка-Ісакча ще в 2014 році.

У Дніпрі волонтери відновили портрет поета та письменника Олеся Гончара, який у листопаді 2017 року зіпсували вандали.

Національна енергетична компанія “Укренерго” вручила російським високопосадовцям офіційне письмове повідомлення про інвестиційний спір щодо активів української компанії у Криму. Лише кримська електромережа коштує близько 1 млрд доларів.

В Україні близько 316 тисяч військових пенсіонерів уже отримують підвищені виплати після перерахунку пенсій – віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Виконавча рада Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, культури і науки (ЮНЕСКО) ухвалила рішення щодо розміщення моніторингової місії організації на території окупованого Криму.

Командира військової частини Нацгвардії в Кривому Розі, військовослужбовці якої 22 лютого брали участь у параді під червоними комуністичними прапорами, В’ячеслава Мельника понизили в посаді.

Біля окупованого Луганська згоріла військова техніка бойовиків, яку готували до “параду”.

Начальника штабу – першого заступника командувача Військово-морських сил Збройних сил України Романа Гладкого відсторонили від посади в зв’язку з неналежним виконанням службових обов`язків.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що написав офіційне звернення до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проект постанови “Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор