Хороші новини. 20 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку, країно! З вами Радіо Тисячі Мазеп та цілезний пучок гарних новин п’ятниці, 20 квітня.

Офіцер спецпідрозділу Військової служби правопорядку ЗС України показав кращі результати на курсі контр-штурмових дій для малих груп S.W.A.T. (Special Weapons And Tactics) у Польщі.

Українські гелікоптери отримають новий комплекс керованого озброєння, який вже успішно випробуваний.

У мережі з’явилося промоційне відео, присвячене сільському зеленому туризму в Україні. Відповідний ролик опублікувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Сьогодні ми підбираємося до заключної частини в серії наших відео “Ukraine – open for tourism”. Якщо ви втомилися від метушні великого міста, то по-справжньому відновити сили ви можете поринувши у сільський колорит та розмірений ритм заміського життя. Україна для цього – одне з найкращих місць у світі. Возз'єднання з природою та знайомство з багатовіковими традиціями допоможуть вам отримати нові враження та необхідний заряд енергії. Тож обов’язково спробуйте такий вид відпочинку!P.S. Зовсім згодом покажемо вам, як ми поєднали в одному відео всі ті ролики, які вже встигли викласти та що з цього вийшло.Степан Кубів Mikhail Titarchuk Oksana Serdyuk Віталіна Мартиновська Ivan Liptuga

Gepostet von Міністерство економічного розвитку і торгівлі України am Donnerstag, 19. April 2018

В українській дилерській мережі Renault стартував продаж електромобілів. 9 офіційних дилерських центрів компанії мають допуск до продажу і обслуговування електромобілів Renault ZOE і Kangoo ZE

Українські військові техніки, що працюють у районі проведення АТО та в пункті постійної дислокації, відновили та підготували до польотів винищувач Міг-29, що простояв понад 20 років у нельотному стані.

АВІАТЕХНІКИ ПІДНЯЛИ В ПОВІТРЯ ЛІТАК, ЩО ПРОСТОЯВ 20 РОКІВ…Про досвід роботи військовослужбовців…

Gepostet von Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces am Donnerstag, 19. April 2018

Комісія Державіаслужби з видачі та відкликання прав на експлуатацію повітряних напрямків рекомендувала дозволити авіакомпанії Yanair літати за маршрутом Харків-Батумі на регулярній основі.

В рамках співпраці НАЕК «Енергоатом» і GE Power, яка стартувала у вересні минулого року у сфері модернізації українських АЕС, на енергоблоках мільйонниках РАЕС, ЮУАЕС та ХАЕС заплановано здійснити модернізацію обладнання машинних залів, яка за розрахунками спеціалістів GE дозволить збільшити встановлену потужність і коефіцієнт корисної дії турбогенераторів енергоблоків АЕС щонайменше на 7% за рахунок підвищення ефективності та безпеки обладнання, а також продовжити кінцевий термін експлуатації енергоблоку та запровадити сучасні системи керування технологічним процесом.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі не підтримала спробу Коломойського захопити владу на ринку нафтопродуктів – МКМТ розглянула заяву ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» і ухвалила рішення щодо недоцільності порушення спеціального розслідування.

Найбільший український онлайн продавець Rozetka.ua в 2017 році збільшив власні продажі (без урахування сторонніх продавців, які використовують Rozetka.ua як маркетплейс) приблизно на 40% – зубожіння аж до краю.

Норвезька Scatec Solar включила в портфель проектів будівництво сонячних електростанцій (СЕС) загальною потужністю 150 МВт в Україні.

Україна за рік піднялася з 99-го на 80-е місце в Індексу громадянств світу (The Henley & Partners – Kochenov Quality of Nationality Index, QNI), потрапивши до трійки країн з найпомітнішим зростанням цінності громадянства.

У 2017 році в українських кінотеатрах було показано 22 фільми, вироблені в Україні або спільно з Україною, які зібрали $3,58 млн касових зборів, або 4,4% від загальної кількості касових зборів.

Учасники держконцерну «Укроборонпром» ДП «Український науково-дослідний конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів і виробів» (Дніпро) і ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон»(Конотоп, Сумська обл.) в рамках робіт із заміщення російських комплектуючих в ОПК забезпечили створення українського аналога м’яких паливних баків для бойових вертольотів Мі-24.

Запорізький залізорудний комбінат (ЗЗРК, Дніпрорудне Запорізької обл.) у січні-березні 2018 року збільшив видобуток залізної руди, за оперативними даними, на 15,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року

Вітчизняні вагонобудівні підприємства у І кварталі 2018 року отримали замовлення від приватних компаній, що працюють на ринку вантажних перевезень, на виготовлення понад 1 тис. вагонів.