Хороші новини. 18 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку, панове зубожілі! Продовжуємо нашу хроніку гарних вранішніх новин на Радіо Тисячі Мазеп. Сьогодні в нас дайджест приємного за середу, 18 квітня.

Один з найбільших українських хлібозаводів – «Перший столичний хлібозавод», що входить у холдинг «Хлібні інвестиції» – планує відкрити 30 павільйонів по Київській області.

Виконавчий директор Сіті Транспорт Груп Ігор Чуркін розказав, що на їх підприємстві у Кам’янському незабаром запустять у виробництво новий електробус.

Починаючи з 9 травня, щосереди, з аеропорту Полтава будуть здійснюватися чартерні рейси в Анталію.

На міському сміттєзвалищі Кривого Рогу пробурили 50 свердловин для видобутку біогазу. На рівні міста було прийнято рішення про будівництво на сміттєвих полігонах спеціальних установок для ефективної утилізації метану, який виділяється у результаті гниття сміття. Полігонний газ – чудове паливо для вироблення електроенергії – щомісяця біогазова установка виробляє до 400 МВт-год електроенергії, яка перенаправляється у міську електромережу.

Національний банк України видав ПАТ «УКРПОШТА» ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків

Компанія «Нібулон» планує влітку 2018 року розпочати будівництво вантажних морських суден. Ось так від аграрного виробника до суднобудівництва – бо має час та натхнення.

ЄС виділив 50 млн євро на фінансування Фонду енергоефективності України. Ця допомога ЄС Фонду в 50 млн євро не разова. Передбачена п’ятирічна підтримка ЄС на програми Фонду. Наступного року ЄС може надати ще 50 млн євро. Також Уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду. Крім того Уряд Німеччини також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн євро.

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу «Скіф» (експортна версія українського «Стугна-П»).

На одному з військових полігонів відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного…

Gepostet von КБ "ЛУЧ" am Mittwoch, 18. April 2018

Уряд додатково виділив 500 млн гривень на підтримку українського кіно. А ми пам’ятаємо, що наші картини збирають мільйони у світі? Так отож! Будемо збирати ще більше

Ренійський морський порт у січні-березні обробив 399 тис. тонн вантажів, що в 1,9 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року

Декілька новин з Харкова. По-перше, там за кошти Світового банку розпочали будівництво сміттєпереробного заводу, який перероблятиме 400 тис тонн відходів на рік.

А по-друге, K.Fund спільно з ХПІ до 2019 побудують в Харкові освітній простір Innovations Campus. Завдання проекту – дати можливість українським фахівцям розвиватися і бути успішними в Україні, – зазначається в повідомленні прес-служби інвестиційної групи UFuture.

Тютюнова компанія Philip Morris Україна почала поставляти в Гонконг цигарки, вироблені на тютюновій фабриці в Харківській області. І хоча цигарки – то звісно зло, Philip Morris Україна – один із найбільш потужних платників податків, з яких потім виростає все те цивілізоване – дороги, лікарні й решта благ.

Автор