Реформу в Україні розглянули на нараді Всесвітньої організації охорони здоров’я

Понад 200 делегатів із 39 держав зібралися у перший день регіональної наради ВООЗ, щоб поділитися досвідом країн щодо зміцнення систем охорони здоров’я для досягнення кращих результатів подолання неінфекційних захворювань.

Окрема панель — Лабораторія розробки політики —  була присвячена реформі в Україні, де Павло Ковтонюк розповів про головні аспекти змін, які розпочалися у 2018 році у системі охорони здоров’я.

Заступник міністра зокрема відзначив успішний старт кампанії «Лікар для кожної сім’ї» та деталізував найближчі кроки Національної служби здоров’я.

«В деяких рішеннях, таких як електронна охорона здоров’я, ми “перестрибуємо” етапи еволюції європейських країн», – сказав Павло Ковтонюк.

Делегати з багатьох країн зауважили, що українська реформа сьогодні є наймасштабнішою у Європі. Тому експерти в охороні здоров’я усього світу уважно спостерігають за тим, як відбуваються зміни.

Те, що реформування відбувається саме зараз, дозволяє Україні одразу впроваджувати сучасні рішення, такі як електронна система охорони здоров’я. Тоді як інші європейські країни йшли до цього поступово.

Делегати з усього світу висловили свою підтримку реформі в Україні.

Джерело

Автор