Делегація українських парламентаріїв бере участь у Глобальній парламентській конференції Світового банку і МВФ

З 16 по 18 квітня делегація українських парламентаріїв у складі голови Комітету з питань економічної політики Андрія Іванчука, голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка, Першого заступника голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайла Довбенка перебуває у Вашингтоні (США) для участі у Глобальній парламентській конференції Парламентської мережі Світового банку і Міжнародного валютного фонду.

Глобальна парламентська конференція являє собою унікальну асамблею національних законодавців та інститутів розвитку, присвячену ключовим питанням міжнародного фінансування розвитку, економічної стабільності, досягнення Цілей сталого розвитку. Захід покликаний спрямовувати міжнародні ініціативи розвитку до досягнення нових рівнів поінформованості та потенціалу.

Організована спільно Світовим банком та Міжнародним валютним фондом Глобальна парламентська конференція є головною подією Парламентської мережі. Вона об’єднує понад 150 парламентаріїв з близько ста країн, у тому числі лідерів громадянського суспільства та партнерських організацій, провідних посадовців ряду міжнародних фінансових установ, таких як Світовий банк, МВФ, регіональних банків розвитку. Основними доповідачами заходу є керуючий директор МВФ та президент Групи Світового банку.

Під час засідань обговорюватиметься ряд важливих питань щодо подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.

Джерело