Про лікаря-хабарника і “Самопоміч”

У львівських владно-політичних фейсбуках розгорнулась справжня битва з елементами істерики.

Причиною битви стало те, що лікаря одної з лікарень Львова було впіймано на хабарі $500.

В подібній ситуації можливо ніхто б і не звернув на це увагу, можливо дехто, з ниніістерящіх звітував би про свої досягнення в боротьбі з корупцією на подібному прикладі, якби не одне АЛЕ..

АЛЕ.. цей лікар виявився депутатом Самопомочі.

Ну і тут пішло поїхало… розповіді про політичні переслідування, звернення колективу на захист, розмови про те, що лікарям треба за щось жити.

І ви знаєте, з останньою фразою я згоден на всі 100%. Вважаю позорною і принизливою сьогоднішню ситуацію в медицині і в освіті.

Ба більше, лікарі є єдиною категорією службовців, яким я після Майдану давав гроші. Прошу вибачення, але я не святий.

Тому чисто по-людськи, мені цю людину шкода. Бо я розумію, що мали місце або професійні або політичні мотиви, а самому лікарю просто не повезло.

Але в цій ситуації мене реально дивують істерики представників Самопомочі у зв’язку з цим затриманням.

По-перше: люди які затримають виконують свої професійні обов’язки. Вашого депутата впіймали на гарячому з грошима. Так, всі інші теж беруть, але вибачте йому не повезло. Який сенс в істериках, що і кому ви хочете довести? Що він не брав?

По-друге: Представники Сапомомочі, оперуючи аргументами “лікарям треба за щось жити” хочуть довести, що лікарі мають право брати хабарі? З таким успіхом, мосійчук завтра почне кричати, що депутатам треба за щось жити… Просто охренеть аргумент.

По-третє: А хіба не самопоміч щодня розказує всім нам про те, що країна захлинулась в корупції і клептократії, а сама самопоміч має нульову толерантність до корупції. Виходить, що тепер самопоміч має $501-ву толерантність до корупції. То так і перепишіть ваше гасло “Візьми $500 і ми тобі нічого не зробимо”.

І найголовніше: Ну ви ж, гівноїди, 2 роки тому рвались у владу, брехали людям про команду реформаторів, про реформи в усіх галузях, потім ваш Андруша відмовився від посади Віце-прем’єра в уряді Яценюка, потім ви відмовилися від відповідальності, не делегувавши своїх представників в Уряд, потім ви взагалі вийшли з коаліції, чим зупинили реформи, потім ваш Андруша відмовився від посади Прем’єра… і, я думаю, будь-яке крісло в Уряді вам би дали за умови адекватної роботи.

Тому, панове гівноїди з самопомочі, йдіть до вашого депутата і кажіть йому, що в його бідах винуватий він сам. І не тільки тому, що взяв хабар, а ще й тому, що став одним з представників самопомочі. Представником партії, що обіцяла всім швидкі і якісні реформи, але протягом 2 років робила все можливе аби не було ніяких реформ, щоб той бардак, який був, в т.ч. в медицині, залишався якомога довше, бо це вигідно для піару садового.

Автор