Алла Комарова: Хороші новини. 10 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго ранку, країно! Це Радіо Тисячі Мазеп та гарні новини вівторка, 10 квітня.

Український анімаційний фільм «Вкрадена принцеса» вже у прокаті 3-х країн – Румунії, Туреччини та Литві. У останній він на 5-му місці за зборами.

Всього мультфільм зібрав уже понад 2 млн доларів. Приємно, коли український продукт подобається не тільки українським глядачам.

Зростання ВВП України в 2018 році очікується на рівні 3,2% замість прогнозованих раніше 3,0%. У минулому році прогноз виявився хибним – зростання перевищило очікувані цифри.

У 2017 році обсяг капітальних інвестицій в економіку Херсонської області зріс на 55% та склав понад 6,5 млрд грн. Таким чином, за темпом притоку капітальних інвестицій у 2017 році Херсонщина посідає перше місце в Україні. Очікуємо ще більше приємних новин з того регіону.

Поромна переправа через Дунай отримала дозвіл румунського уряду. Це буде єдине транспортне сполучення України через Дунай із Румунією. Ще один портал у Європу з України.

Оригинал документа , долгожданное решение Кабмина Румынии по Орловке – Исакче ! Это заслуга общей командной работы…

Gepostet von Yuriy Dimchoglo am Freitag, 6. April 2018

УЗ вже закупила 28 нових пасажирських вагони у Крюківського вагонобудівного заводу, які будуть найближчим часом курсувати у напрямі Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига. Вартість квитка купейним вагоном до Риги буде становити близько 1855 грн (59€). Лоукост-залізниця намагається посперечатися за першість із лоукост-авіалініями.

Потягу «чотирьох столиць» бути😉Тарифна рада МІУ ухвалила рішення про внесення змін до Тарифів на перевезення пасажирів…

Gepostet von Юрій Лавренюк am Dienstag, 10. April 2018

На півдні Одеської області розпочалися державні випробування ракетного комплексу «Вільха». “Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог «Смерч»”, – сказав Турчинов. Нехай щастить, кыруаки

Випробування ракетного комплексу«Вільха»

Розпочато державні випробування нової української ракетної зброїНа півдні Одеської області розпочалися державні випробування ракетного комплексу «Вільха».За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, державні випробування «стали фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів та виробничників». "Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог «Смерч»", – сказав Турчинов. Секретар РНБО України повідомив, що державні випробування проходитимуть у декілька етапів, під час яких замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет. Він пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні. «Ураховуючи керованість ракет, для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності», – додав Секретар РНБО України. Турчинов наголосив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси «Вільха» будуть взяті на озброєння, а український ОПК почне їх серійне виробництво.

Gepostet von Зроблено в Україні am Dienstag, 10. April 2018

За підсумками I кварталу 2018 року, ДП «Артемсіль» виконало план з виробництва солі на 112,3%, що склало 502 тисячі тонн солі. Цей показник на 13,4% вище, ніж в минулому році. Тут має бути картинка з волами.

Станом на початок року в агропромисловому комплексі України реалізується 474 інвестиційні проекти загальною вартістю майже 41,3 млрд гривень. Завершення цих проектів створить близько 16 тисяч нових робочих місць. Ці інвестори вже дістали – не дають назубожітися вдосталь.

Підприємства космічної галузі України в 2017 році експортували близько 50% всієї виробленої продукції та послуг. В загальному обсязі реалізації продукції та послуг на загальну суму 4,7 млрд грн частка експорту склала 49,3%, що на 8,1% більше, ніж у 2016 році. Україна – це космос!

Уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України. Це теж з розряду «від нас втомилися».

Автор