Президент України зустрівся з Міністром закордонних справ ФРН (фото)

У рамках офіційного візиту до Берліна Президент України Петро Порошенко зустрівся з Міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом.

Глава держави висловив вдячність за тверду позицію Берліна на підтримку України, засудження та невизнання анексії Криму, припинення російської агресії на Донбасі, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони скоординували підходи щодо перспектив розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу. Було відзначено принципову важливість того, щоб миротворці ООН охоплювали всю окуповану територію, включаючи українсько-російську ділянку кордону.

Підкреслено важливе значення роботи в Нормандському форматі та потребу у продовженні режиму санкцій проти Росії як елементу стримування від агресії та заохочення до справжнього пошуку мирного врегулювання.

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини підтвердив намір відвідати Україну, у тому числі Донбас, найближчим часом.

Окрему увагу було приділено питанням енергетичної солідарності між Україною та ЄС, а також зміцненню двостороннього українсько-німецького співробітництва, зокрема у сфері посилення кібербезпеки та протидії пропаганді.

Міністр закордонних справ Німеччини наголосив, що його країна продовжить підтримку України та реформ, які Україна сьогодні проводить.

Джерело

Автор